FRÄMLINGSINVASIONEN. Fjällsjö Nyheter rapporterar att personerna bakom det misslyckade projektet med ”asylskeppet” Ocean Gala nu jagas av kronofogden för mångmiljonskulder.

Ocean Gala skulle bli världens största flyktingslott. En lyxkryssare för asylsökare till en ringa kostnad av 25 miljoner kronor i månaden. Men efter att kommunen stängt sina hjärtan och Migrationsverket backat ur avtalet har nu företaget bakom asylboendet mångmiljonskulder och Kronofogden kan inte hitta ägarna.

En månads lyxboende för flyktingarna i Härnösand skulle kosta nästan dubbelt så mycket som Landstinget sparar på de permanenta nedläggningarna av verksamheten på Sollefteå Sjukhus som 25 000 demonstranter protesterade mot i Härnösand i höstas.

Det är den prioritering som svenska väljare gjorde när de la lapparna i valurnan 2014.

Men efter att Härnösands kommun stängt sina hjärtan och även Länsstyrelsen ställt sig på kommunens sida tvingades Migrationsverket backa ur sitt avtal med det privata asylägarföretaget Floating Accomodation Sweden AB.

Nu finns plötsligt inte längre Ocean Gala i fartygsregistret och Kronofogden har inte kunnat kontakta ägarnas bolag på dess Stockholmsadress på Stureplan. Inte heller ägarna går att nå enligt Kronofogden.

Dock har ägarna och deras kumpaner, regimmedias journalister, tät kontakt och enligt dessa är inställningen att det inte finns någon skuld annat än de 250 miljoner som skattebetalarna påstås vara skyldiga asylägarna.

Enligt Marinetraffic och Vesselfinder ligger lyxkryssaren Ocean Gala nu ankrad utanför Maltas huvudstad Valetta. Där är fartyget sannolikt redo att bistå den svenska regimen i dess flyktingsmuggling över Medelhavet.

Enligt Dagens Nyheter bistår svenska staten med hjälp av Kustbevakningen flyktingsmugglare och hjälper omkring 400 flyktingar i månaden över Medelhavet. Detta sker mot de mottagande EU-ländernas vilja. ”Insatsen” ska pågå fram till maj 2017. Eller till att en regeringskris fäller regimen.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Källa:
Asybaroner på flykt från miljonskulder


  • Publicerad:
    2016-12-27 08:00