MASSINVANDRINGEN. Företaget bakom asylskeppet ”Ocean Gala” känner sig trakasserade och har därmed anmält Härnösands kommun till både polisen och justitieombudsmannen.

Nordfront har tidigare rapporterat om asylskeppet ”Ocean Gala” som skulle användas som asylboende och alla turer kring det hela. Här följer fortsättningen på följetongen kring asylskeppet, dess företrädare ”Floating accomodations” samt Härnösands kommun och Migrationsverket.

Företaget som företräder asylskeppet känner sig trakasserade och menar att Härnösands kommun bedrivit kampanj mot dem, varför de nu tagit steget att anmäla kommunen både till polisen och justitieombudsmannen. I polisanmälan skriver företaget:

”Den egentliga lagbrytaren är myndigheten som med medel, maktövergrepp, hot och användning av myndighetskontakter, trakasserar”

Vidare menar man att det som skett liknar något från en gammal gangsterfilm.

Tidigare i veckan har Migrationsverket satt stopp för asylskeppet genom att åberopa att det saknas giltiga tillstånd, detta i ett bestridande gentemot fakturering om 800 000 kronor per dygn som skickats från ”Floating accomodations”.

Källa:
Företag bakom asylfartyg polisanmäler


  • Publicerad:
    2016-07-11 15:25