Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

13 500 afrikaner till Italien på 2 dygn – Merkel förutspår 100 miljoner afrikaner framöver

MASSINVANDRINGEN. Föregående vecka nådde invällandet av afrikanska lyckosökare till Italien rekordstora volymer och situationen uppges nu att ”börja bli” ohållbar. Tysklands förbundskansler Angela Merkel uppger samtidigt att det kan välla in ofattbara mängder afrikaner till Europa framöver.

Människosmugglingen från tredje världen fortsätter

MASSINVANDRINGEN. Med värmen kommer främlingarna. Fartyg uppges ha räddat tusentals människor på överfulla båtar i Medelhavet.

Företrädare för “asylskeppet” polisanmäler Härnösands kommun

MASSINVANDRINGEN. Företaget bakom asylskeppet ”Ocean Gala” känner sig trakasserade och har därmed anmält Härnösands kommun till både polisen och justitieombudsmannen.

Miljardär vill köpa ö till invandrare

VÄRLDEN. En av Egyptens tredje rikaste person säger sig ha lösningen på den enorma strömmen av invandrare till Europa. Han vill köpa en ö till främlingarna där de kan bo och bygga sitt samhälle.

Fler svenska fartyg ska rädda båtflyktingar

MEDELHAVET. Den svenska inrikesministern är stolt över fartyget Poseidons arbete med att rädda invandrare i sjönöd och meddelar att fler fartyg kan komma att skickas till Medelhavet för att hjälpa till att berika Europa.

Nordiska fartyg plockar upp främlingar

UTRIKES. Svenska kustbevakningens fartyg Poseidon har tillsammans med norska och danska fartyg räddat främlingar som försöker ta sig till Europa med undermåliga vattenfarkoster.

En halv miljon främlingar förbereder sig för resan till Europa

VÄRLDEN. Upp till 500 000 främlingar har samlats i Libyen för att förbereda sig på resan över havet till Europa. Samtidigt räddar den brittiska och den italienska flottan tusentals invandrare från att drunkna i havet varje dag.

“Båtflyktingar” var på väg till Thailand – fick vända

THAILAND. Under lördagen bogserade den thailändska marinen återigen en stor båt fullknökad med så kallade båtflyktingar ut till havs i riktning mot Malaysia.

Brittisk TV-stjärna vill sätta in krigsfartyg för att stoppa invandringen

STORBRITANNIEN. Den brittiska TV-stjärnan Katie Hopkins har skapa stora rubriker efter att hon i fredags skrev minst sagt invandringskritiskt i en brittisk tidning.