MASSINVANDRINGEN. Föregående vecka nådde invällandet av afrikanska lyckosökare till Italien rekordstora volymer och situationen uppges nu att ”börja bli” ohållbar. Tysklands förbundskansler Angela Merkel uppger samtidigt att det kan välla in ofattbara mängder afrikaner till Europa framöver.

Italienska myndigheter rapporterar att det fram tills i mitten av juni i år redan har vällt in uppemot 100 000 rasfrämlingar, vilket är en stor ökning jämfört med ifjol. Det massiva folkflödet har nu även fått både politiker och lokaltidningar att benämna situationen som en ”invasion”.

Likaså att vädret har blivit bättre sägs vara en bidragande faktor till att tillströmningen från Libyen har ökat kraftigt. Endast under måndagen föregående vecka nådde 5 000 afrikaner italienska stränder, och på tisdagen ytterligare 8 500, ombord på 14 olika fartyg.

Rasfrämlingarna kommer från olika delar av Afrika, där de går ombord på båtar vid den libyska Medelhavskusten. Majoriteten hämtas sedan upp och kan ”räddas” av olika slags organisationer som sedan skjutsar afrikanerna vidare till Italien där de söker asyl.

Italiens ”flyktingcenter” uppges att hålla på att kollapsa. Samtidigt anklagas landets myndigheter och regering för att endast handfallet stå och se på medan afrikanerna bara fortsätter att välla in.

— Regeringen fortsätter att visa upp en oroväckande maktlöshet inför en situation som blir alltmer dramatisk för varje dag som går, säger Paolo Romani, gruppledare i senaten för partiet Forza Italia.

Romani har krävt att Italiens premiärminister Paolo Gentiloni ska ”skydda nationella intressen, även om det skulle vara nödvändigt genom att blockera tillgången till italienska hamnar.” Vidare har han också uppmanat FN:s säkerhetsråd att ingripa och kräver ”gemensamma strategier för att stoppa avgångarna från Libyen”. Han vill även se ett förbud riktat mot de så kallade icke-statliga organisationerna som endast förvärrar situationen genom att erbjuda rasfrämlingarna skjuts till Italien.

Matteo Salvini, som är partiledare för det italienska partiet Lega Nord, var något mer frispråkig efter tisdagens rekordstora skörd av afrikanska ”flyktingar”.

Nu är det för fan nog, skrev han på Twitter följt av:

Den här medskyldiga regeringen kommer inte göra någonting, så det är upp till oss att använda alla (tillåtna) medel vi kan, tillsammans med hashtagen #stopinvasione.

Samtidigt har Tysklands förbundskansler Angela Merkel uttalat sig angående Europas ”flyktinginvasion” inför årets G20-möte. Mötet kommer i år att hållas i Hamburg i Tyskland mellan den 7-8 juli, där temat är ”Att bygga en sammanlänkad värld”. Merkel befarar att långsiktiga demografiska trender kommer betyda att 100 miljoner afrikaner kan komma till Europa framöver. Det skulle innebära en så pass storskalig invasion, att Europa står helt oförberedda inför den. Orsakerna till afrikanernas ”flykt” uppges då att vara ”klimatförändringar och fattigdom”.

Källor:
State of ”collapse” – Italy overwhelmed as 13.500 african migrants arrive in past two days
Angela Merkel and Donald Trump head for clash at G20 summit


  • Publicerad:
    2017-07-04 23:00