Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Kollision mellan grekiskt och turkiskt krigsfartyg

UTRIKES. Två fregatter från den grekiska respektive den turkiska flottan har kolliderat i Medelhavet.

Tysk sjökapten riskerar 20 års fängelse för att ha hjälpt illegala migranter till Italien

UTRIKES. En kvinnlig tysk sjökapten riskerar upp till 20 års fängelsestraff i Italien efter att ha hjälpt människosmugglare att transportera över 1 000 illegala migranter in i landet.

Fyra migranter sjönk med båt utanför Turkiet

UTRIKES. En smugglarbåt full med afghaner på väg till Europa sjönk utanför Turkiets kust på tisdagsmorgonen. Medan den turkiska kustbevakningen lyckades rädda elva personer dog fyra i olyckan.

Italien vill beslagta fartyg som hjälper “flyktingar”

FRÄMLINGSINVASIONEN. Italiens regering har på tisdagen beslutat att beslagta fartyget Aquarius som länge använts för att hjälpa ”flyktingar” på Medelhavet. Den formella orsaken är misstänkta smittor ombord.

13 500 afrikaner till Italien på 2 dygn – Merkel förutspår 100 miljoner afrikaner framöver

MASSINVANDRINGEN. Föregående vecka nådde invällandet av afrikanska lyckosökare till Italien rekordstora volymer och situationen uppges nu att ”börja bli” ohållbar. Tysklands förbundskansler Angela Merkel uppger samtidigt att det kan välla in ofattbara mängder afrikaner till Europa framöver.

Österrike sätter in militären mot rasfrämlingarna

UTRIKES. I Österrike har man placerat ut flera bepansrade fordon och hundratals soldater vid gränsen mot Italien som en säkerhetsåtgärd för att skydda gränsen efter att Italien drabbats av en rekordstor invasion av rasfrämlingar från Afrika.

Svenska fartyget Triton hjälpte invällare på Medelhavet i land

MASSINVANDRINGEN. Under de senaste dagarna har det svenska fartyget Triton fraktat 650 lyckosökare från främst Afrika till det italienska fastlandet.  

6 000 rasfrämlingar har undsatts på Medelhavet under helgen

FRÄMLINGSINVASIONEN. Den italienska kustbevakningen har under fredagen och lördagen hjälpt 6000 främlingar som befunnit sig på Medelhavet i båtar att ta sig säkert iland.

Rekordmånad för båtmigranter

MASSINVANDRINGEN. Oktober blev en rekordmånad för de invandrare som tar sig över Medelhavet till Europa. Under månaden ska det ha anlänt lika många främlingar som under hela 2014.

Fler svenska fartyg ska rädda båtflyktingar

MEDELHAVET. Den svenska inrikesministern är stolt över fartyget Poseidons arbete med att rädda invandrare i sjönöd och meddelar att fler fartyg kan komma att skickas till Medelhavet för att hjälpa till att berika Europa.

EU ska bekämpa människosmugglingen över Medelhavet

EUROPA. EU tredubblar sina sjöinsatser på Medelhavet. Insatser med militär prägel ska också sättas in mot människosmugglarna i syfte att förhindra fler olyckor på Medelhavet.