SOLLEFTEÅ. Fjällsjö Nyheter har länge följt utvecklingen kring sjukhuskrisen i Norrland och under gårdagen valde hundratals medborgare att ockupera Sollefteå sjukhus i protest mot den planerade nedläggningen.

sossarnas-svek

— Bra att befolkningen visar sitt stöd, säger en barnmorska på sjukhuset. Den djupt korrumperade landstingsledningen hotar med att sända in beväpnade poliser för att krossa ockupationen. Människor i Sollefteå lämnade sina arbetsplatser och stängde sin affärer för att vara med och ockupera sjukhuset.

Landstingsledningen i Västernorrland är djupt korrumperad och använder landstingspengarna till att berika sig själva. Om statsminister Stefan Löfven skulle gå över till Landstinget Västernorrland skulle han bara vara den 7:e bäst betalde chefen.

Nu har folket tröttnat på att se vården läggas ned medan skattepengarna går till discjockeys, mångmiljonfallskärmar och fantasilöner till omplacerade chefer. Igår ockuperades sjukhuset av hundratals demonstranter. Det som sker just nu i Sollefteå är unikt och början på en ny tid i Sverige.

Efter att makthavarna mordhotats på den första Medborgardialogen och den andra Medborgardialogen misslyckades då väldigt få medborgare ville ställa upp på dialog är tiden för dialoger över. Som Fjällsjö Nyheter förutsåg förra året är civil olydnad den naturliga fortsättningen på samhällets utveckling:

Ockupationer och folkomröstningar kan vara lösningen för att rädda Sollefteå sjukhus. Metoderna får nu allt större stöd bland befolkningen i Ångermanland.

Bakgrunden är att allt fler människor förstår att landstingsvården medvetet saboteras av landstingsbyråkraterna och att Socialdemokraterna medvetet underfinansierar vården i syfte att i slutändan privatisera den. Lokala politiker från de flesta partier har offentligt kritiserat politiken och kallat den för en dold agenda.

Under 2012-2015 ockuperade Doroteabor i Lappland sin sjukstuga för att hindra makthavarna att lägga ned den. Aktionen hade stöd av Vänsterpartiet och de borgerliga partierna, medan Socialdemokraterna och Miljöpartiet drev på för mer nedskärningar. Socialdemokraterna och landstingsdirektören hotade med att kasta ut ockupanterna med våld, men vågade aldrig göra verklighet av hoten.

Nu återstår att se om Ångermanlänningarna kan upprepa Lapplänningarnas triumf och rädda kvar vården och arbetstillfällena från makthavarnas attacker. Socialdemokraterna säger sig vilja spara 15 miljoner kronor på den senaste nedläggningen, samtidigt som man lägger 20 gånger så mycket av landstingets pengar på ”kultur” och globalism.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2017-01-31 08:00