UTRIKES Storbritannien anklagar Kina för nya cyberattacker. Denna gång ska försvarsministeriets personalsystem ha drabbats.

Enligt uppgifter från Sky News har den kinesiska staten hackat Storbritanniens försvarsdepartement (MoD). Den påstådda cyberattacken riktades specifikt mot ministeriets personal- och lönesystem. Incidenten, som involverade både aktiva tjänstemän och vissa veteraner, har lett till att känslig information som namn och bankuppgifter blivit utsatta.

Sky News rapporterar att det handlar om flera försök till dataintrång, där Kinas inblandning ännu inte officiellt har bekräftats av regeringen, men starka misstankar finns. Försvarsminister Grant Shapps förväntas senare idag presentera en plan i parlamentet för att hantera situationen och skydda drabbad personal.

Denna händelse sker mitt under ökande spänningar i cyberarenan och aktualiserar enligt Sky News frågan om huruvida andra länder kommer att tveka att dela känslig information med Storbritannien. Kina har tidigare anklagats för liknande cyberattacker i landet, vilket förstärker bilden av en pågående konflikt i digitala miljöer.