Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.
Xi jiping och George Soros

"Läckt" dokument: Kina förbjuder dekadens i dataspel

Skildring av femininiserade män kommer inte tolereras Lika lite som ”hyllande av homorelationer” eller förevisande av personer med ”oklart kön”.

Kina förbjuder handel med kryptovaluta

Bitcoin rasar efter beskedet från Kinas folkbank Ytterligare ett steg i Kinas krig mot kryptovalutor.

Xi jiping och George Soros

Kinas kommunistparti kallar George Soros för ”Satans son”

Kineserna hugger till mot ultra-globalisten "Den mest ondskefulla personen i världen".

Barnsexdockor säljs öppet via kinesisk Internethandelstjänst

INTERNATIONELLT. Sexdockor föreställande unga flickor och bäbisar säljs helt öppet på den kinesiska Internethandelstjänsten Alibaba. Detta trots företagets förmenta upprepade försök att stoppa handeln tidigare.

Kineser som vill minnas massaker hotas av Morgan Johansson-lag

UTRIKES. Den 4 juni infaller årsdagen för massakern på Himmelska fridens torg. Den som tänker fel om historien hotas av hårda straff.

Israel anklagar Kina för antisemitism efter kommentar om judars inflytande i USA

UTRIKES. Nyligen diskuterades judiska lobbygruppers inflytande i väst i kinesisk media, till Israels stora förtret. "Vi hade hoppats att tiden för 'judar kontrollerar världen'-konspirationsteorier var över", beklagar sig Israels ambassad i Kina.

Kinesisk skräpraket kraschade i Indiska oceanen

UTRIKES. Den kinesiska raketkärnan Långa Marschen 5B har störtat i Indiska oceanen. Samtidigt blir Kina föremål för kritik.

Kinesiskt universitet slår upp portarna i Budapest

UTRIKES. Enligt en överenskommelse med den ungerska regeringen ska ett kinesiskt universitet etablera en filial i Budapest.

Kina lanserar app för angiveri av oliktänkande

1984. Kinas regering lanserar en app för att bekämpa "skadlig information".

Taiwan efter kinesiska jaktplan i sitt luftrum: “Vi kommer att strida till döden”

UTRIKES. Spänningarna mellan Kina och Taiwan fortsätter att öka efter återkommande kinesiska flygövningar i taiwanesiskt luftrum. Taiwans utrikesminister meddelar att man kommer att "strida till döden" om Kina attackerar.

Benämningen av kommunistiska Kina som diktatur skapade panik på SVT

KINA. Peter Andersson berättar i den här insändaren om när ledningen på SVT Sport blev nervösa när en av deras egna reportrar benämnde Kina som en diktatur. Därför censurerades inslaget för tittarna.

Den krypterade meddelandeappen Signal har blockerats i Kina

ÖVERVAKNING. I Kina har den populära krypterade meddelandeappen Signal blockerats och kan sedan i måndags bara nås om man använder VPN. Den kinesiska regeringen har avböjt att kommentera saken.

Kinesisk domstol fastställer: homosexualitet klassas som en mentalsjukdom

KINA. En homosexuell kinesisk kvinna har stämt ett förlag för att de i en psykologibok beskrivit homosexualitet som en mentalsjukdom. Den kinesiska domstolen fastställer att bokförlagets beskrivning stämmer, något som kritiserats hårt av homolobbyn i Kina.

Kina och Indien drar tillbaka trupper vid omstridd gräns

UTRIKES. Den indiska och den kinesiska regeringen har enats om att dra tillbaka sina trupper vid en omstridd gräns.

Kina anser att deras manliga ungdomar är för fjolliga

KINA. Ledarna i Kina börjar se framtida problem med att deras män feminiseras och vill därför att skolan skall börja träna pojkarna till att bli mer maskulint starka genom att sporta mer.

Ericssons VD hotar att lämna Sverige om de inte får som de vill

INRIKES. En dispyt mellan Kina och Sverige har skapat problem för Ericsson. USA vill inte att Kina skall få större möjligheter till spionage i Sverige.

Kinesiska kommunistpartiet har infiltrerat myndigheter och företag i västvärlden hävdar australiensisk media

UTRIKES. Kinesiska kommunistpartiet har infiltrerat myndigheter och företag i västvärlden, hävdar australiensiska Sky News efter att ett läckt register över partimedlemmar analyserats.

Rysk ambassadör: “Israel är problemet i Mellanöstern – inte Iran”

TERRORSTATEN ISRAEL. Det är Israels fel att Mellanöstern destabiliseras, säger Rysslands ambassadör i Israel, Anatoly Viktorov.

USA försöker vända önationen Sri Lanka mot Kina

UTRIKES. USA försöker få den lilla önationen Sri Lanka att säga upp sin vänskap med grannlandet Kina, för att istället alliera sig med USA. Den amerikanska utrikesministern har träffat Sri Lankas president för att lobba fram en ny allians.

Massrivning av moskéer i västra Kina ytterligare ett sätt att försvaga uigurernas ställning

GLOBALISM. Tusentals moskéer har rivits i den kinesiska provinsen Xinjiang, tusentals uigurer har placerats i omskolningsläger, kinesiska myndigheter har iscensatt massinvandring till provinsen - där uigurerna önskar självständighet.

Brand i en kinesisk 5G-forskningsanläggning

KINA. Ett laboratorium i den kinesiska staden Dongguan började brinna kraftigt under gårdagen. Anläggningen användes primärt till att testa 4G och 5G antenner.

Kinesisk databas läckt – kartlade tusentals svenskar

VÄRLDEN. Ett kinesiskt företag som påstås ha kopplingar till kinesiska staten ska ha kartlagt miljontals människor och företag, däribland tusentals svenskar. Detta har avslöjats i samband med att en databas med informationen har läckt.

Kina minskar drastiskt oljeimporten från Saudiarabien

EKONOMI. Kina har tappat intresset för Saudiarabiens dyra olja.

Globala teknikföretag censurerar åt högst betalande

YTTRANDEFRIHET. Plattformar som YouTube, WeChat, TikTok, Zoom och Reddit censurerar åt högstbjudande - allt oftare åt Kinesiska Kommunistpartiet. Material oönskat av partiet raderas nu i hela världen.

Zara Larssons musik raderad från kinesiska Apple

VÄRLDEN. Den feministiska artisten Zara Larsson meddelade nyligen att hon avslutat sitt samarbete med den kinesiska mobiltelefontillverkaren Huawei. Nu reagerar Kina starkt med att bland annat ta bort hennes musik från Apple.

Fyra kineser gripna i USA – misstänkta för viseringsbedrägeri

UTRIKES. Fyra kinesiska forskare har gripits i USA, misstänkta för viseringsbedrägeri. Anledningen är att de misstänks ha bakgrund inom den kinesiska försvarsmakten, folkets befrielsearmé.

Nato vill bli mer globalt

NATO. Kina betraktas som ett militärt problem som måste hanteras med en starkare och mer globalistisk krigsmakt, anser Jens Stoltenberg.

USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKES. USA bekräftar att de har lämnat in papperen för att lämna WHO i juli nästa år.

Böldpest i Kina – sjukdomsfall leder till förhöjd varningsnivå i en region

UTRIKES. Från Kina rapporteras om ett konstaterat och ett starkt misstänkt fall av böldpest i regionen Inre Mongoliet. Medan det är obekant hur den konstaterat insjuknade smittats anses den ännu inte bekräftat insjuknade ha smittats via kontakt med ett fällt murmeldjur.

Strider mellan Indien och Kina – flera döda

UTRIKES. Ett 20-tal indiska soldater uppges ha dödats i strider med Kina.

Kina: Inga nya coronasjuka trots 10 miljoner tester

CORONAKRISEN. Inga ny fall av coronasjukdom har upptäckts i kinesiska Wuhan efter att 90 procent av stadens 11 miljoner invånare har testats.

Kina anklagar USA för “kronisk rasistsjuka”

UTRIKES. Som en reaktion på raskravallerna i USA har Kina anklagat landet för att lida av "kronisk rasism".

USA lämnar WHO

UTRIKES. Donald Trump meddelar att USA lämnar Världshälsoorganisationen.

Kinas ambassadör i Israel hittad död

ISRAEL. Kinas ambassadör i Israel Du Wei har avlidit. The Jerusalem Post antyder att han under sin korta tid som ambassadör i Israel lyckades göra sig ytterst impopulär hos såväl kinesiska som amerikanska myndigheter.

Carl Bildt: ”Globalisera ansträngningarna för att bekämpa det globala viruset!”

INRIKES. I en intervju rörande den pågående coronakrisen för SVT Morgonstudion hävdar Carl Bildt att endast ökad globalism kan lösa denna kris. Han säger sig veta att coronaviruset inte har skapats i ett laboratorium och kallar USA:s utrikesminister Pompeo för propagandist.

Uppgifter: Kinesisk forskare med hemliga dokument från Wuhans viruslabb har sökt asyl i USA

CORONAKRISEN. En coronavirusforskare från Wuhans viruslabb har enligt rykten sökt asyl på USA:s ambassad i Paris. Med sig hade hon ett stort antal dokument som nu gör att den amerikanska underrättelsetjänsten anser att coronaviruset som orsakat en pandemi i världen har sitt ursprung i Wuhan-labbet.

Kina installerar videoövervakning i privata hem

ÖVERVAKNINGSSAMHÄLLET. Kina är världsledande i digital övervakning av medborgare. Under coronaepidemin har man börjat installera videoövervakning även i enskilda personers hem.

Ukrainsk polis spränger en männskohandelsring som sålt bebisar till pedofiler i Kina

UTRIKES. Ukrainsk polis har stormat en privat reproduktionsklinik som ska ha sålt bebisar för att utnyttjas av pedofiler i Kina. De misstänkta anklagas för människohandel.

Uppgifter: Kina och WHO hjälptes åt att dölja coronavirusets ursprung

UTRIKES. Enligt nya uppgifter så tyder alltmer på att coronaviruset kommer från ett laboratorium. Den kinesiska regimen ska i samarbete med Världshälsoorganisationen, WHO, försökt mörka detta och undanröja spåren.

Kina förbjuder svarta på allmän plats för att bekämpa coronaviruset

KINA. Som en metod för att bekämpa coronaviruset förbjuder Kina svarta personer från att vistas på allmänna platser.