UTRIKES USA:s utrikesminister Anthony Blinken vädjar till amerikanska kongressen att godkänna en utgift på 150 miljoner dollar så att USA kan återvända till FN:s kultur- och utbildningsorgan. USA lämnade Unesco 2011 i protest mot att Palestina skulle få en representation i organet.

2011 godkände FN att palestinska representanter skulle få delta i Unesco, som är globalistorganisationens kultur- och utbildningsorgan. Det sionistlojala Washington lämnade då organet i protest.

Men nu fruktar USA:s judiske utrikesminister Anthony Blinken att Kina kan komma att donera organet, som bland annat diskuterar regler för artificiell intelligens. Därför vädjar nu Blinken att kongressen godtar att betala de 150 miljoner skattedollar det skulle kosta att återansluta USA till Unesco, skriver TT.

–- Jag anser att vi bör ingå i Unesco, inte som en present till Unesco men för att det som pågår i Unesco faktiskt har betydelse. För närvarande är Kina den enskilt största bidragsgivaren, medan USA inte ens sitter med vid bordet, sade Blinken till senatens utrikesutskott.