MASSINVANDRING. En chef på ett asylboende i Norge åtalas för sexuella övergrepp på åtta flickor, samtliga med anknytning till boendet.

Enligt åtalen ska mannen ha kysst och tafsat på flickorna, som alla ska ha varit under 16 år då övergreppen skedde. Mannen förnekar att han ska ha begått något brottsligt och avvisar påståendet att handlingarna ska ha varit sexuellt motiverade. Istället menar han att han ska ha gjort det för att vara ”schysst” och omtänksam mot barnen.

Den åtalade mannen har i flera år haft en ledarfunktion vid ett asylboende på norska Sørlandet och bolaget som anställt honom ska årligen ha omsatt flera miljoner kronor.

— Min klient menar att han bara har tagit på eller kysst dem på kinden när de har träffats. I regel har barnen själva tagit initiativ till detta. Detta har bara varit ett sätt att hälsa på, och det har handlat om kyssar med stängda läppar, säger mannens advokat, Knut Henning Larsen.

Ifall mannen kommer att skylla på ”kulturskillnader” likt de våldtäktsdömda ”flyktingarna” från Nordafrika, som våldtog två minderåriga flickor i Grimstad ifjol, återstår att se.

Källa:
Asylprofitør tiltalt for overgrep mot barn


  • Publicerad:
    2018-01-06 09:00