SVERIGE. Flyktingförläggningsbranschen går mot ett rekordår med hela 147 miljoner fakturerat till Migrationsverket bara under fösta halvåret. Största vinnaren i spelet är Bert Karlsson.

Mångsysslaren Bert Karlssons företag Jakarjo AB går mot ett rekordår enligt Migrationsverkets preliminära halvårsbokslut. Bert Karlsson har enligt det preliminära bokslutet fakturerat Migrationsverket hela 131 miljoner kronor. Bert Karlsson försöker dock rikta fokus på andra aktörer och säger följande:

— Vi ökar hela tiden. Men det är ändå ingenting mot de som tar emot ensamkommande barn. Vet du vad de omsätter?

Enligt Bert Karlsson själv kommer den slutgiltiga siffran för hans bolag att sluta på runt 250 och 300 miljoner kronor i år. Det innebär en vinst på ungefär 24 miljoner kronor bara för bolaget Jakarjo AB.

Det är dock inte bara Bert som tjänar pengar på Sveriges extrema flyktingpolitik. Migrationsverkets näst största handlare är riskkapitalägda Attendo som under första halvåret fakturerade Migrationsverket på hela 41,5 miljoner.

Den totala summan som Migrationsverket blivit fakturerade under första halvåret 2015 har ökat med 147 miljoner mot samma period föregående år. Willis Åberg, ansvarig för att ta fram boende till asylsökanden, menar på att kostnaderna kunde ha varit betydligt lägre.

— Vi vill egentligen ha lägenheter, och så länge som vi inte hade så stort inflöde av migranter så hade vi bara lägenheter. Det är det bästa för såväl migranterna, som får självhushålla och integreras i samhället, som rent ekonomiskt, säger han.

Källa:
Jackpott för bolag i asylbranschen


  • Publicerad:
    2015-07-08 23:55