MASSINVANDRING. Under tisdagen bröt ett slagsmål ut i anslutning till asylprofitören Bert Karlssons asylboende i Skara. En person fördes till sjukhus och tre personer greps av polisen.

Asylindustrins okrönte konung, Bert Karlsson.

Det var vid sjutiden under tisdagskvällen som polisen fick in ett larm om att ett bråk utbrutit vid asylprofitören Bert Karlssons asylboende i Skara. Flera personer ska ha hamnat i slagsmål med varandra, vilket resulterade i att en skadad person fördes till sjukhus och tre invandrare greps av polisen.

— Vad jag kan se så har det inte använts några tillhyggen, utan det ska ha handla om handgemäng. Det ska vara lugnt på platsen nu, sade Peter Adlersson under tisdagskvällen.

Boendet där slagsmålet ägde rum drivs av Bert Karlssons företag Jokarjo AB som har asylanläggningar över hela Sverige.

Karlsson menar att det är omöjligt att förhindra liknande saker från att inträffa igen.

— Men det är inget nytt att det händer sådant här. Det finns inget vi kan göra åt saken. Det bor över 500 personer där. Vi kan omöjligt ha bevakning över alla, sådant här sker varje dag, säger han.

Vidare säger Karlsson att det enda som kan göras är att man sätter hårdare krav på de rasfrämlingar som kommer till Sverige och söker asyl.

— Det är det enda som hjälper. Ger man sig på varandra och begår brott anser jag att man inte borde få söka asyl. Vi kan inte ha vakter eller poliser som bevakar alla personer. Hårdare tag från våra politiker är det enda som hjälper, säger han.

Vad som föranledde bråket är ännu oklart.

Källa:
Bråk vid asylboende – en förd till sjukhus


  • Publicerad:
    2016-02-17 10:15