Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Bert Karlsson får kritik för höga vinster inom asylindustrin

Av Redaktionen, 2014-09-04
redaktionen@nordfront.se

ASYLINDUSTRIN. I en debatt mellan Vänsterpartiets Karin Rågsjö och asylentreprenören Bert Karlsson var det stundtals hetska diskussioner där Karlsson anklagades för att sko sig på den pågående massinvandringen. — Självklart, sa han och menade att boendena är positiva för hela landet.

Bert_asyldebatt
Klicka på bilden för att se debatten.

Bert Karlsson, som under en tid byggt upp ett imperium av så kallade asylboenden, mötte hård kritik från Vänsterpartiets Karin Rågsjö som menade att det är fel att sko sig på massinvandringen.

Karlsson tillbakavisade kritiken och menade själv att han skapar fler jobbtillfällen i och med sin satsning på att husera de tusentals främlingar som oftast illegalt kommer till Sverige. Han uppgav vidare att han jobbar hårt för att ge främlingarna ”all service de behöver” och menade att han i stort sett bara anställer invandrare på sina boenden.

— Man ger jobb åt en jäkla massa folk i hela Sverige. Det skapar sysselsättning. Jag anställer nästan bara invandrare. Dels kan de kulturen, men de jobbar också bättre än svenskarna för de är så jävla lata, menade Bert Karlsson.

Nordfront rapporterade i går om hur flera ägare till så kallade flyktingboenden tar ut väldigt stora vinster ur verksamheten. Bland annat Svanbackens strandhotell i Delsbo, ägt av bolaget Hewal Fastigheter AB, är den flyktingförläggning som går bäst. Av förläggningens arvode på 36 miljoner tog ägarna ut hela 56 procent i vinst.


  • Publicerad:
    2014-09-04 17:30