ASYLINDUSTRIN. En vanlig etta i Mölndal brukar kosta strax över 2500 kronor i hyra, men när lägenheten hyrs ut till kommunen för att inhusera så kallade ensamkommande flyktingbarn kostar samma bostad plötsligt 46 500 kronor i månaden.

Erik Selin är en av dem som profiterar på utrotningen av Europas vita folk.

Erik Selin är en av dem som profiterar på utrotningen av Europas vita folk.

Bakom uthyrningarna står den 47-årige fastighetsägaren, börs-vd:n och miljardären Erik Selin och hans kompanjon 41-årige Sharam Rahi. Det är genom bolaget ”Steget Vidare” som man hyr ut lägenheter för 1 200 till över 2 000 kronor per dygn och person, något som godtas av kommunen. Selin försvarar sig dock med att påpeka att han aldrig tagit ut en krona från företaget.

— Jag är delägare i Steget Vidare och i Klivet Vidare och de andra delägarna är kompisar till mig, men jag har aldrig tagit ut en krona från företaget, säger Erik Selin

Birgitta Korpe är verksamhetschef för ensamkommande barn och ungdomar i Mölndal menar att man inte har något val annat än att anlita privata bolag som tar hutlöst betalt.

— Vi göder stora privata företag, vi har inga andra alternativ, säger hon.

Mölndal var förra året den kommun som fick mest pengar av Migrationsverket för att ta hand om invandrare. Kommunen fick 276 miljoner kronor av svenskarnas skattepengar under 2014, det är 756 000 kronor per dag.

Källa:
Ettorna hyrs ut till flyktingar för 46 500 kr


  • Publicerad:
    2015-05-05 20:15