Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

”Gruvhålsmannen” döms till livstids fängelse

Taher Amini skulle utvisas ur Sverige redan 2017 Döms nu för grov våldtäkt och försök till mord efter gruvhålsattacken.

Färre problem än väntat när flyktingarna är vita

Utplacerandet av flyktingar i kommuner har gått friktionsfritt Migrationsverket förvånas över hur lätt det är att hantera ukrainska flyktingar.

Gävle kommun

Invandrare flydde från Migrationsverkets förvar

Hotade personalen med pepparspray Polisen söker tre personer.

Ukrainska flyktingar anländer i Sverige

Migrationsverket bekräftar uppgifterna ”Har god beredskap”.

afghaner massinvandring

Migrationsverket: ”Fler afghaner på väg till Sverige”

14 000 rasfrämlingar väntas komma under året Ökning sedan förra året.

Migrationsverket vill att fler afghaner ska få stanna i Sverige

Utlänningslagen uppges garantera icke-svenskar i Sverige säkerhet ”Stiftades för just sådana här situationer”.

Migrationsverket stoppar utvisningar till Afghanistan

MASSINVANDRING. Migrationsverket stoppar alla utvisningar till Afghanistan med hänvisning till säkerhetsläget i landet.

“Hellre bidragslös bland gelikar än betald bland svenskar”

”INTEGRATION”. Sedan i somras förlorar i vissa kommuner asylsökande, som flyttar till ”utsatt område” rätten till dagersättning. De flesta visar sig vara beredda att betala detta pris för få bo med sina gelikar.

Sverige tog förra året emot näst flest kvotflyktingar i hela världen – somalisk chef på Migrationsverket bestämmer

MASSINVANDRINGEN. Sverige är det land som förra året tog emot näst flest så kallade ”kvotflyktingar” i hela världen, både relativt till folkmängden och i absoluta tal. Högsta chef över processen är den somaliska asylaktivisten Suad Ali hos Migrationsverket.

Turkisk man flyttade från Sverige 1984 – behåller sitt PUT

FOLKUTBYTET. En turkisk man flyttade, efter att han fått permanent uppehållstillstånd i Sverige 1984, tillbaka till Turkiet. 2018 uppdagar Migrationsverket att mannen sedan länge inte bor i Sverige och man förverkar han uppehållstillstånd – men mannen överklagar.

Migrationsverkets beslut: Ung nationalist ska utvisas från Sverige

REPRESSION. Migrationsverket har på inrådan av Säpo beslutat att en 19-årig ung vit man ska utvisas eftersom hans nationella åsikter hotar den allmänna ordningen och säkerheten i Sverige.

Migrationsverket: Ändra lagförslaget så att fler får uppehållstillstånd

FOLKUTBYTET. Regeringens kompletteringar gjorde Migrationskommitténs migrationsbetänkande ännu ”lite mer inkluderande”. Nu har även Migrationsverket lagt fram ändringsförslag – i samma riktning.

Kvinnlig präst hjälpte “flykting” rymma – migrationsverket kräver svar

INRIKES. Två kvinnor, varav den ena är präst, misstänks ha hjälpt en “flykting” att rymma från migrationsverkets förvar i Gävle. Nu kräver Migrationsverket svar från ärkebiskop Antje Jackelén.

Invandrad tjänsteman på Migrationsverket sålde knark och vapen – stod samtidigt på riksdagslistan för Liberalerna

MÅNGKULTUREN. Den invandrade L-politikern Aram Mahmoud sålde knark och illlegala vapen till Malmös kriminella samtidigt som han arbetade som tjänsteman på Migrationsverket och var riksdagskandidat för Liberalerna. Han dömdes den 9 januari till 4 och ett halvt års fängelse för grovt vapen- och narkotikabrott samt rattfylleri.

Två av tre utvisade håller sig gömda

MÅNGKULTUREN. Över 11 000 så kallade flyktingar gömmer sig för rättsväsendet och vägrar lämna landet trots utvisningsbeslut.

Gävle-imamens advokat: “Min klient kan inte utvisas”

SVERIGE. Igår kom beskedet från Migrationsverket att två terrorkopplade imamer kommer att utvisas ur Sverige. Men enligt en av imamernas advokat går inte utvisningsbeslutet att verkställas.

Terrormisstänkta imamer utvisas från Sverige

INRIKES. Två imamer som nyligen omhändertogs av Säpo då de ansågs utgöra en akut hot mot rikets säkerhets utvisas nu.

Migrationsverkets pengar försvann – nu måste Vilhelmina spara 40 miljoner

VÄSTERBOTTEN. Vilhelmina kommun blöder ekonomiskt och ska nu spara 40 miljoner kronor de kommande åren. Nedskärningar och möjligtvis en nedlagd byskola är att vänta. Enligt ett kommunalråd beror katastrofresultatet mycket på att Migrationsverket har minskat sitt stöd.

Rättegång mot misstänkt styckmördare i Kalix

NORRBOTTEN. Under onsdagen inleddes rättegången om det misstänkta styckmordet i centrala Kalix som begicks i höstas. Mordet skedde sannolikt i Migrationsverkets lokaler.

Migrationsverket ignorerade varning från Säpo – nu varnas två handläggare

INRIKES. Trots att Säpo satt en så kallad handläggningsspärr på en asylsökare valde Migrationsverket att bevilja honom uppehållstillstånd. Nu varnas två handläggare på Migrationsverket.

Ökat fokus på Afrika i årets kvot av ”flyktingar”

FRÄMLINGSINVASIONEN. Den svenska regeringen har beslutat att landet ska ta emot 5 000 ”kvotflyktingar” i år. Fokuset kommer främst att ligga på invällare från norra och östra Afrika.

Migrationsverket avslutar samarbete med Pite Havsbad

NORRBOTTEN. Efter flera oegentligheter och skandaler säger Migrationsverket upp avtalet med Pite Havsbad, där det var meningen att uppemot 2 000 främlingar skulle huseras.

Migrationsverkets växel blev kapad

INRIKES. Migrationsverkets telefonväxel har kapats av en person som inte verkar särskilt sympatiskt inställd till folkutbytesmyndigheten.

Återvandringsbidraget en flopp – endast fem utbetalningar på fyra år

INRIKES. Migrationsverkets återvandringsbidrag används milt sagt sparsamt. På fyra år har bara fem beslut beviljats.

Migrationsöverdomstolen öppnar dammluckorna för anhöriginvandring

FOLKUTBYTET. Migrationsöverdomstolen slår fast i en vägledande dom att de hårdare reglerna om familjeåterförening i den tillfälliga asyllagen strider mot Europakonventionen och Barnkonventionen.

AFS:s partisekreterare jobbar som juridiskt ombud för asylsökande

POLITIK. Juristen Jessica Ohlson, som är partisekreterare i Alternativ för Sverige (AFS), har under de senaste åren företrätt 27 ungdomar som kommit till Sverige som ensamkommande. 13 av dem har fått avslag.

Batikhäxa nekas att importera sin tredje gambiske make – gråter ut i Expressen

SVERIGE. När 73-åriga Maire Pehkonen försökte att få sin tredje gambiske make att flytta till Sverige blev det nej av Migrationsverket, som menar att det är ett uppenbart skenäktenskap. Nu gråter hon ut i Expressen och lovar att överklaga ärendet så långt det går.

Migrationsverket öppnar ”kundcenter” – ska hjälpa fler rasfrämlingar ta sig till Sverige

INRIKES. Belastningen på Migrationsverkets nyöppnade så kallade kundcenter har blivit så pass hög att man nu måste anställa fler personer som kan hjälpa rasfrämlingarna att ta sig till Sverige.  

Kvinnor från Migrationsverket söp sig fulla på arbetstid – började slåss

INRIKES. Kvinnor anställda på Migrationsverket söp sig fulla på en tjänsteresa och började slåss. Den ena kvinnan får nu löneavdrag och den andra har sagt upp sig.  

Två män rymde från Migrationsverkets förvar – en är misstänkt för mord i hemlandet

INRIKES. Två män rymde förra veckan från Migrationsverkets förvar. Den ena mannen hade sökt asyl i Sverige under falsk identitet och är dessutom mordmisstänkt i hemlandet, någonting som myndigheten visste om. Varför han istället inte satt häktad är oklart, detta samtidigt som myndigheten och gränspolisen skyller slarvet på varandra.  

Misstänkt terrorist skulle utvisas – får stanna enligt Europadomstolen

INRIKES. Säkerhetspolisen pekade ut en marockan som ett allvarligt säkerhetshot mot landet, varpå han fick ett utvisningsbeslut. Mannen gick då till Europadomstolen som nu har beslutat att han ska få stanna i Sverige.

22-åring tröttnade på de irakier som demonstrerar utanför Migrationsverket – misstänks nu för hatbrott samt HMF

SKÅNE. En 22-årig man körde under söndagskvällen in i föremål vid en pågående demonstrationen utanför Migrationsverket i Malmö, där irakier protesterade mot avvisningar. Mannen är nu misstänkt för en rad brott och händelsen klassas även som ett hatbrott.

“Flyktingar” flygs direkt till Norrbotten

MASSINVANDRINGEN. Tisdagen den 13/6 landar närmare 300 migranter på Luleå flygplats på grund av en ”internationell överenskommelse” om att ta emot flyktingar som först har sökt sig till Grekland och Italien 2015. Var tredje vecka fram till slutet av oktober kommer ett plan med asylsökande att landa på Luleå flygplats, trots stor platsbrist.

Migrationsverket ska göra sig av med flera tusen anställda

INRIKES. Under de närmsta åren kommer Migrationsverket att avskeda flera tusen anställda.

Anställd på Migrationsverket fick nog – gjorde Hitlerhälsning

MASSINVANDRING. En anställd på Migrationsverket i Växjö fick nog av att ta hand om invällare från tredje världen och gjorde en så kallad Hitlerhälsning på sin arbetsplats och skrek “rasistiska” slagord inför sina kollegor.

Bombgruppen till Migrationsverket efter hot

INRIKES. Under måndagsmorgonen inkom det ett hot till Migrationsverket i Norrköping. Polisen har inte velat gå in vidare på vilka hot som framförts, men bombgruppen anlände till myndighetens lokaler under eftermiddagen.

Bluffande skäggbarn avslöjas av Migrationsverket

MASSINVANDRING. Migrationsverket fattar numera beslut om att åldersbedöma så kallade ensamkommande barn. I flera solklara fall har nu vuxna ljugande män som påstår sig vara barn fått sin ålder justerad uppåt.

EU:s påtvingade folkutbytespolitik ska byggas ut ytterligare

EUROPA. EU försöker sig återigen på en ny och gemensam migrationspolitik inom unionen. I Ungern har man nyligen folkomröstat för att slippa följa EU:s direktiv om att ta in främlingar, i Sverige ställer man sig dock positiva till unionens folkutbytespolitik.  

Tandvårdspersonal avstängd efter åldersbedömning av “ensamkommande”

VISBY. Efter att på eget bevåg åldersbedömt ett så kallat ensamkommande flyktingbarn stängs nu en anställd vid Folktandvården i Visby av från sin tjänst.

Anders Danielsson avgår som generaldirektör för Migrationsverket

INRIKES. Under fredagsmorgonen offentliggjordes att Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson avgår. Till media säger han att den starka kritiken som riktats mot honom och myndigheten har spelat in i hans beslut.