REPRESSION. Migrationsverket har på inrådan av Säpo beslutat att en 19-årig ung vit man ska utvisas eftersom hans nationella åsikter hotar den allmänna ordningen och säkerheten i Sverige.

Expressen rapporterade igår att Migrationsverket nu beslutat att en blott 19 år gammal nationalist ska utvisas från Sverige. Ynglingen är estländsk medborgare och har bott i Sverige med sin familj sedan förskoleåldern, men trots detta ska han nu utvisas till Estland.

Det är Säpo som tagit initiativ till den här processen och Migrationsverket har också gett Säpo i uppdrag att verkställa utvisningsbeslutet. Tidigare har ett fåtal islamister utsatts för detta då de ansetts utgöra ett hot mot rikets säkerhet. Expressen förklarar att det dock finns vissa skillnader mellan de utvisningarna och det här beslutet:

Till skillnad från fallen med de utvisade imamerna så används inte lagen om särskild utlänningskontroll mot högerextremisten. I stället är det utlänningslagens skrivelser om utvisning av EES-medborgare av ”hänsyn till allmän ordning och säkerhet” som använts mot honom. Förutom utvisning har Migrationsverket också bestämt att han har återreseförbud till Sverige i femton år och att det är Säpo som ska se till att han lämnar landet.

Nordfront avslöjade i november förra året att det här utvisningsärendet påbörjats. Enligt mannens advokat kommer Migrationsverkets utvisningsbeslut att överklagas nu, varför det sista ännu inte är sagt i fallet.


  • Publicerad:
    2021-01-23 16:30