NORRBOTTEN. Under onsdagen inleddes rättegången om det misstänkta styckmordet i centrala Kalix som begicks i höstas. Mordet skedde sannolikt i Migrationsverkets lokaler.

Det var i oktober förra året som allmänheten i Kalix började hitta kroppsdelar från en människa i Kalix älv. Fynden gjordes först vid piren nedanför Kärleksstigen. Huvud, armar och ben hittades i Kalixälven, tillsammans med massor av blod. Sedan hittades även en överkropp på en återvinningsstation i centrala Kalix. Könsorganet och anus är dock fortfarande försvunna.

Ganska snart kunde polisen konstatera att styckmordet hade kopplingar till regeringens migrationspolitik. I ett rum på Migrationsverkets boende i centrala Kalix hittades blodstänk som genom DNA-prov konstaterades sannolikt tillhöra den mördade mannen. I rummet bodde både den styckmördade och den senare för mordet åtalade mannen.

När SVT rapporterar om händelsen mörkar man helt att styckmordet i Kalix är ett resultat av den katastrofala politik man själv driver i otaliga politiskt vinklade artiklar. Istället publiceras desinformation om att det finns ”oklarheter” om vart den mördade bor (Migrationsverkets lägenhet, Skolgatan 2, rum 1103) och att den mördade ”försörjde hela sin familj” (han var på väg att åka till Finland och söka asyl där).

I onsdags inleddes rättegången i Haparanda tingsrätt. Den åtalade asylsökaren misstänks för mord och brott mot griftefriden. Enligt försvarsadvokaten hade mordet kanske aldrig hänt om polisen tagit den misstänkte styckmördarens polisanmälningar mot den mördade mannen på allvar. Både den mördade mannen och den misstänkte styckmördaren är medelålders familjefäder.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.


  • Publicerad:
    2019-03-15 14:30