KALIX. Under fredagskvällen meddelade polisen att man gjort en husrannsakan mot en lägenhet i centrala Kalix. På plats greps även en man som sedermera även anhållits misstänkt för inblandning i det styckmord som uppdagades tidigare i veckan. Precis som offret ska den anhållne komma från Östeuropa.

Nordfront har tidigare skrivit om att styckade kroppsdelar hittades under onsdagen i ett vattendrag i Kalix. Polisen misstänkte snabbt att det skett ett mord och inledde en så kallad särskild insats, där man får ta mer resurser i anspråk än vid en vanlig utredning.

Efter att ha sökt med offrets fingeravtryck i polisens databas fick man träff på en östeuropeisk man som tidigare misstänkts för ett brott i Västsverige. Via Interpol gav fingeravtrycket även träff i Ryssland.

Under fredagskvällen meddelade Kalixpolisen att utredningsarbetet intensifierats, samt att man under dagen gripit en misstänkt gärningsman i centrala Kalix.

— Under förmiddagen har utredningen och spaning lett fram till en person som vi bedömer som intressant för utredningen. En husrannsakan har gjorts, en man har gripits. Han har anhållits ikväll, på sannolika skäl misstänkt för mord, säger Lars Öberg, polisens biträdande kommenderingschef.

Precis som offret är den misstänkte gärningsmannen från Östeuropa. men mer än så vill polisen inte berätta.

Samtidigt låter man hälsa att utredningsarbetet fortgår och att man inte utesluter fler gärningsmän i ärendet.

— Fortsatt spaning och utredning, och forensiska utredningar, både på fynd som hittats och som vi har gjort i dag, säger Lars Öberg om det fortsatta arbetet med utredningen.

Källa:
Mordet i Kalix: En man anhållen – kan finnas fler gärningsmän


  • Publicerad:
    2018-10-27 13:30