KALIX. Mannen som sitter anhållen misstänkt för ett styckmord i Kalix erkänner gärningen, men förnekar brott. Samtidigt ska polisen ha funnit ytterligare kroppsdelar i en container.

Det var under onsdagen som en man som var ute och rastade sin hund upptäckte styckade kroppsdelar tillhörande en man från Östeuropa vid ett vattendrag i Kalix. Efter en massiv polisinsats i kommunen kunde man under fredagen slå till mot en lägenhet och anhålla en man misstänkt för inblandning i mordet.

Den anhållne mannen ska nu ha erkänt att han bragt offret om livet, men samtidigt förnekar han brott. Exakt varför han förnekar brott kan inte Jens Anholf, som är mannens försvarsadvokat, kommentera.

— Jag kan inte kommentera det på grund av förundersökningssekretess, säger advokaten till Aftonbladet.

Anhof berättar dock att hans klient endast erkänner själva dödandet, inte styckningen.

Enligt uppgifter ska dock den misstänkte gärningsmannen – som också är från Östeuropa – vara tillsammans med en kvinna som tidigare varit tillsammans med offret, vilket kan tyda på ett svartsjukedrama. Offret ska under dagarna fram till mordet ha betett sig hotfullt mot allmänheten i Kalix och i samband med det varit föremål för diverse polisinsatser.

Under måndagen förväntas den misstänkte gärningsmannen begäras häktad, varpå fler detaljer i ärendet kan komma att offentliggöras.

Nya kroppsdelar hittades i container
Enligt obekräftade uppgifter ska polisen dessutom ha hittat ytterligare kroppsdelar under söndagen. Man ska bland annat ha sökt i en container vid sjukhuset och en annan vid en skola.

Polisen vill dock varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

— Jag kan inte bekräfta det, säger polisens presstalesperson på ledningscentralen i polisregion Nord.

Källa:
Styckmordet i Kalix: Misstänkt erkänner


  • Publicerad:
    2018-10-28 18:45