ASYLINDUSTRIN. Asylindustrins okrönte konung Bert Karlsson fick inget kontrakt med Migrationsverket gällande det gamla sanatoriet i Hällnäs. Anledningen var att det inte fanns tillräckligt med brandskyddsdokumentation och reglerna för asylboenden har skärpts enligt Karlsson.

Bertan

Nyligen skulle Bert Karlsson ha tecknat avtal med Migrationsverket om 650 platser för invällande invandrare i det gamla sanatoriet i Hällnäs. Men efter att brandinspektionen hade fått säga sitt drog sig verket ur planerna på ytterligare ett gigantiskt asylboende i Berts regi.

Sanatoriet har tidigare varit uppe för spekulation men man lade då planerna på ett asylboende på is efter att det avslöjats att ägarna till fastigheten kunde kopplas till oegentligheter i bärbranschen. Även flera andra tilltänkta fastigheter har fått avslag från Migrationsverket menar Karlsson.

— Det har ju varit problem med ägarförhållandena. Men den här var inte det enda som de sa nej till, det var minst tio till. De är stenhårda nu, helt andra krav än vad det var för ett halvår sedan, säger asylkungen.

Bert Karlsson är dock inte orolig över den stjälpta affären utan menar att han får erbjudanden om nya fastigheter varje dag.

— Vi får massor med sådana erbjudanden, jag får ett om dagen. Och det är fastigheter som är i mycket bättre skick. Men det finns inget behov av fler platser just nu, säger han.

Och än kan inte Hällnäsborna andas ut då Karlsson menar att han för en ”fin” dialog med kommunen och att det någon gång kommer att bli ett boende där.

— Vi har en fin dialog med kommunen, de vill ha en annan anläggning där uppe, säger han.

Källa:
Bert Karlssons asylboende stoppas


  • Publicerad:
    2015-02-26 19:25