Bert Karlsson ska som ny vd för det gamla sanatoriet Stora Ekeberg i Skara börja profitera på massinvandringen. Han tänker nämligen öppna ett asylboende och lovar att göra det till Sveriges bästa inom branschen. Detta rapporterar Skövde Nyheter.

Redan den 15 november ska boendet slå upp sina portar för till en början 150-200 asylsökare. ”Vi ska göra det till Sveriges bästa boende för flyktingverksamhet”, säger Bert Karlsson och fortsätter:

”Det blir stor satsning på barnen den här gången. Vi ska skaffa lekgrejer och utnyttja den fina park som finns på sommaren.”

Detta är inte första gången Bert Karlsson profiterar på massinvandringen. Redan 1992 inhyste han runt 700-800 invandrare i samma byggnad som han nu tänker göra till ett asylboende igen.Enligt Aftonbladet upphörde verksamheten då ”efter bråk mellan Karlsson och dåvarande Invandrarverket”. Bert Karlsson sålde därefter byggnaden men tänker alltså nu göra ett nytt försök.

Att investera i asylindustrin kan förmodligen vara en bra affär då det under nästa år uppskattas att hela 50 000 asylsökare kommer till Sverige, vilket är den högsta nivån sedan krigen på Balkan under 1990-talet.


  • Publicerad:
    2012-10-10 21:24