ASYLINDUSTRIN. Fler och fler fastighetsägare hyr ut sina fastigheter till Migrationsverket för att på så sätt kunna tjäna mer pengar. Nu har det visat sig att i vissa fall går över 50 procent av Migrationsverkets betalda hyra direkt till ägarna.

Delsbo

Bild från hotellet.

Sveriges Television har låtit granska flera asylboenden i Sverige, undersökningen har visat att Svanbackens strandhotell i Delsbo, ägt av bolaget Hewal Fastigheter AB, är den flyktingförläggning som går bäst. Av förläggningens arvode på 36 miljoner tog ägarna ut hela 56 procent i vinst.

En representant för fastighetsbolaget ville dock inte svara på SVT:s frågor när han blev intervjuad, men menade att ”lönsamheten hänger ihop med kontinuiteten” och att hotellet vanligtvis inte är fullbelagt, något det nu är året om.

I det aktuella länet, Gävleborgs län, så hyr Migrationsverket alla platser de kommer över då bristen på bostäder till de tillströmmande invandrarna är för stor. Totalt finns det 1600 platser på olika boenden i länet, medans 2800 personer i början av månaden väntade på asylbeslut.

Källa:
Asylboende i Delsbo en vinstaffär


  • Publicerad:
    2014-09-02 19:30