ASYLINDUSTRI. Ett hotell i Åtvidaberg hade skrivit kontrakt med Fotbollsklubben Åtvidabergs FF och hotellet var tänkt att bli ett elevboende för studenter på ortens fotbollsgymnasium. Men ett gammalt kontrakt mellan Bert Karlsson och hotellets ägare har satt käppar i hjulet för fotbollsgymnasiet. De första rasfrämlingarna har redan anlänt samtidigt som studenterna måste ha någonstans att bo. Motståndsrörelsen har varit på plats och pratat med lokalbefolkningen.

06062014-DSC_6097-2
Foto: Nordfront.

I Åtvidaberg ligger Hotell Stallet, vars ägare Roomzzz Fastighets AB i februari tecknade ett avtal med ortens fotbollsförening ÅFF om att använda lokalen till studenter på fotbollsgymnasiet. Nu har dock Migrationsverket bestämt sig för att inkvartera 200 rasfrämlingar på orten och ett gammalt kontrakt mellan Stallets ägare och Bert Karlsson hotar att sätta studenterna på gatan.

Fastighetsbolagets vd Tord Önnegren menar att ÅFF är en sämre hyresgäst än Migrationsverket och pekar på hur asylindustrin fyller fickorna på förrädiska fastighetsägare.

– ÅFF har inte lyckats med beläggningen. Jag måste ha ekonomi i fastigheten och för det krävs intäkter. Hittills har det varit mycket dåligt, säger han.

ÅFF menar dock att hotellets ägare har begått kontraktsbrott och att de har blivit lovade platser till studenterna. Tord Önnegren som äger hotellet uppger att han tycker att hela historien är tråkig, men på grund av ett skadeståndskrav från Bert Karlsson är det fotbollsföreningen som får ge sig. Fotbollsföreningen, som fått ett anbud på 1,5 miljoner kronor för att släppa fastigheten står dock fast vid att det handlar om ett kontraktsbrott.

Mats Almgren som är styrelseledamot i ÅFF påpekar i en intervju att det snart kommer 100 fotbollsintresserade ungdomar som måste ha bostäder. Han uppger även att studenterna vid fotbollsgymnasiet kommer i höst och även de måste ha tillgång till bostäderna som ÅFF trodde sig ha säkrat.

06062014-DSC_6108-2
Hotell Stallet gör sig ypperligt som träningsanläggning till fotbollsintresserade ungdomar, här är anläggningens sporthall. Foto: Nordfront.

— Om en vecka kommer 100 fotbollsungdomar som ska bo på Stallet och i höst ska idrottsgymnasiet ha det som elevhem, säger han.

Även Socialdemokraten och kommunstyrelsens ordförande Lennart Haraldsson är kritisk till Migrationsverkets och Bert Karlssons agerande.

— Det är fantasibelopp och våra skattepengar det handlar om för att lösa de här situationerna. Jag förstår att Migrationsverket känner ett tryck, men det får inte gå till på det här viset. Det blir ingen bra integrationspolitik, menar han i en intervju.

Vad som kommer hända nu när både fotbollsungdomar och rasfrämlingar ska ha sängplatser under veckan återstår att se – den första busslasten med så kallade asylsökande har redan anlänt från Eritrea.

Rasblandarpropaganda i lokaltidningen
Under rubriken ”Här checkar 30 singlar in” skriver bland andra tidningen Corren om att rasfrämlingar från Eritrea har anlänt till Åtvidaberg och att det är fritt fram för ortens bybor att leta efter en partner bland de 30 negrerna.

Det var molnigt och grått innan, men solen visade sig när 45 personer klev av bussen. Den största majoriteten, 30 stycken totalt, är män från Eritrea och samtliga ska vara singlar… Invånarna i Åtvidaberg som är intresserade av att få kontakt med de 30 singelmännen kan testa att lära sig tigrinja.

Detta skrev man i en artikel på Corren.se som man sedan var snabba med att ta bort efter kritikstorm på sociala medier.

Screenshot_2014-06-06-21_H

Corren verkar även rikta sig enbart mot de kvinnliga invånarna då man inte ”saluför” de eritreanska kvinnorna utan enbart inriktar sig på att öka intresset för blandning mellan svenska kvinnor och svartmuskiga män.

Stort säkerhetspådrag
Det har varit ett stort säkerhetspådrag runt Stallet i Åtvidaberg efter att bildkollage med hotellet och tändsticksaskar cirkulerat på sociala medier. Både ägaren till hotellet och polisen är oroliga att kritiska personer ska tända eld på lokalerna.

— Jag hade inte en aning om det och blev både orolig och lite förskräckt faktiskt, säger fastighetsägaren Tord Önnegren.

Men ännu har ingen tänt eld på ortens hotell.

Motståndsrörelsen besöker Åtvidaberg
På nationaldagen begav sig en grupp motståndsmän till Åtivdaberg för att känna av läget efter den senaste tidens olägenheter med Migrationsverket och deras upphandling av asylplatser på Hotellet Stallet.

Väl på plats delade man ut ett lokalanpassat flygbad för att göra ortens befolkning medveten om vad som försiggår, om det nu undkommit dem. De flesta personer som Motståndsrörelsens aktivister talade med var negativa till det som håller på att hända, men apatiska eftersom de lokala politikerna i stort sett går hand i hand i frågan och kör över lokalbefolkningen.

Aktiviteten förflöt utan problem och det var inte bara propaganda som kom på tapeten denna dag utan två stycken aktivister fann en bortsprungen hund och lyckades återförena denne med sin husse, som vi hoppas nu sprider ordet om hur godhjärtade nationalsocialister kan vara, trots alla myter om ”Förintelsen”.

Källor:
Fotbollselever åker ut när asylsökande ska flytta in
Väktare bevakade Stallet i natt


  • Publicerad:
    2014-06-09 21:30