MASSINVANDRING. Igår meddelade Migrationsverket att hotell- och spaanläggningen Cape East i Haparanda kommer att bli ett asylboende och kommer att husera 500 främlingar – för 150 000 kronor om dagen.

CapeEastSommar

Cape East på sommaren.

Den luxuösa hotell- och spaanläggningen Cape East blir asylboende och asylanterna kommer att få tillgång till världens största bastu byggd för 150 personer, dunderdusch, snöfall, isvak samt varma och kalla källor. Bakom hotellets förvandling ligger asylentreprenören Bert Karlsson som under en tid skott sig på den massiva invandringen av främmande folk till Sverige.

— Det blir världens bästa asylboende. Det är en fantastisk anläggning, menar Karlsson i en intervju.

Han menar vidare att han har varit intresserad av att göra om anläggningen till asylboende en längre tid.

— Jag har varit intresserad av anläggningen länge men Akelius skulle hyra ut den till någon utbildning men när jag hörde att det inte blev av så kontaktade jag Akelius igen, säger han.

Om anläggningen blir fullbelagd kommer den att kosta Migrationsverket 54,7 miljoner kronor per år, det är 150 000 kronor per dag. Cape Easts ägare Roger Akelius, som är Sveriges 16:e rikaste person, menar att det inte handlar om pengar utan om omtanke.

”Våra nya svenskar [sic] vänner behöver vänner. Låt oss tillsammans göra Haparanda och Cape East till Sveriges bästa mottagande av människor i tillfällig nöd”, menar han.

Han lovar vidare att samtliga rum kommer att utrustas med en iPad och Skype-konto så att främlingarna kan hålla kontakten med släktingar och vänner i hemlandet.

Källor:
Berts nya partner: Mångmiljardären
Bert Karlsson: ”Cape East blir världens bästa asylboende”


  • Publicerad:
    2014-12-04 18:45