HAPARANDA. Asylsökare som är bosatta på Bert Karlssons luxuösa asylhotell i Haparanda förföljer och och trakasserar flickor och kvinnor. Till lokalmedia säger en av de utsatta att situationen var ”riktigt obehaglig” och att hon inte mera vågar gå ut ensam på kvällen.

Enligt Haparandabladet har flickor och kvinnor berättat om hur främlingsgäng förföljer och trakasserar dem.

En pappa berättar att hans minderåriga dotter blev omringad av en grupp främlingar som avlägsnade sig när flickan tog fram mobiltelefonen.

En annan kvinna som blivit trakasserad säger att upplevelsen var ”riktigt obehaglig”.

Till Haparandabladet säger hon att hon aldrig går ut ensam på kvällen och förklarar att det är meningslöst att anmäla brotten eftersom polisen i Haparanda inte tar emot anmälningarna.

Männen bor på asylboendet Cape East, en luxuös hotell- och spaanläggning som drivs av den skattefinansierade asylbaronen och folkförrädaren Bert Karlsson.

Platschefen Umut Karadag säger till Haparandabladet att han redan för ett halvår sedan fick anmälningar om liknande fall av trakasserier och att han då samlade asylsökarna för att berätta för dem om ”vad som gäller i Sverige”. Han menar att de nu vet att det inte är okej att trakassera flickor och kvinnor trots att de går lättklädda.

Källa:
Asylsökare i grupp förföljer och ofredar flickor i Haparanda


  • Publicerad:
    2016-08-20 11:30