SVERIGE. Asylprofitören Bert Karlsson är förbannad efter att han fått avslag på att starta ett asylboende i Eslöv.

Bertan

Bert Karlsson

Sveriges alldeles egna okrönte konung inom asylindustrin, Bert Karlsson, är nu förbannad efter att han fått avslag på att få starta ett asylboende i Eslöv med 320 platser tillgängliga för asylsökare.

Planen vara att Karlsson skulle starta ännu ett i asylboende i Stensson-fastigheten i Eslöv. Enligt Karlsson ska man ha inlett en kontakt med Hotellfastigheter i Stockholm AB, som då var ägare till fastigheten, i februari. Han hävdar att man då skrev ett avtal angående ett asylboende med 320 platser. Och i tisdags ska han ha fått ett positivt besked från Migrationsverket.

— Det var tilldelningen och enligt vårt av avtal så är det så att när vi får en tilldelning så har vi ett hyresavtal, säger Karlsson.

Men nu verkar det som att hotellbyggnaden ska ha sålts till Ebo, Eslövs kommunala fastighetsbolag, för 25 miljoner kronor.

Bert Karlsson har reagerat starkt på händelsen och menar att hans företag Jokarjo AB utnyttjas.

— De använder oss som murbräcka för att skrämma kommunen. Vi har varit med om det flera gånger tidigare, säger han och fortsätter:

— Det är klart att man blir jäkligt förbannad. Det är dåligt av kommunerna, de göra allt för att stoppa asylboenden. De pratar om att de är så vänligt inställda och så vidare, men gör allt för att stoppa dem.

Sven-Erik Hansson, från Hotellfastigheter i Stockholm AB, håller inte alls med Karlsson om att det ska ha funnits någon illasinnad plan mot Bert Karlssons plan om att starta asylboende.

— Nej, det stämmer inte. Vi var i kontakt med kommunen redan innan, säger Hansson. Han säger sedan också att det aldrig var ett slutgiltigt avtal de gjort med Karlsson.

Bert Karlsson äger och är vd i bolaget Jokarjo AB och har för tillfället 48 asylboenden i Sverige. Karlsson ska ha sagt att han nästa vecka ska kontakta sin advokat för att bestämma hur man ska gå vidare i ärendet mot Hotellfastigheter i Stockholm AB.

Källa:
Stopp för Karlssons asylplaner i Eslöv


  • Publicerad:
    2015-05-16 23:55