SVERIGE. Daily Mail uppmärksammar händelserna i Östersund och skriver bland annat om två tioåriga flickor som ska ha blivit utsatta för hot om våldtäkt. Man beskriver Östersund som en ”no-go zone” för kvinnor.

daily mail

En av flera kvinnor som Daily Mail intervjuat som säger att hon inte längre vågar gå ut på kvällen.

Situationen i Östersund har nu fått väldigt stor uppmärksamhet sedan polisen i måndags gick ut och varnade kvinnor från att gå ut ensamma. Reaktioner har kommit från många håll. Enligt uppgifter kommer flera medborgargarden att finnas på stan under helgen för att säkerställa medborgarnas säkerhet.

Den utländska tidningen Daily Mail, som är världens största engelskspråkiga nyhetshemsida, har nu även de uppmärksamt händelserna i Östersund. Daily Mail har även tidigare skrivit kritiskt om Sveriges misslyckade invandringspolitik. Daily Mail väljer att beskriva Östersund som en ”no-go zone” för svenska kvinnor efter de åtta överfall som skett på bara tre veckor. Man berättar även att offren, både vuxna och barn har blivit utsatta av grupper av utländska män.

Det första fallet ska enligt Daily Mail vara två tioåriga flickor som vid en busshållplats blev omringade av en grupp män och hotade med våldtäkt. Som tur var fanns det andra vuxna i närheten som såg vad som inträffade och ingrep.

Dagen efter ska en kvinna ha anmält till polisen att en för henne okänd man har slagit henne i ansiktet och hotat henne till livet efter att han uttryckt oförskämda kommentarer om henne.

Några dagar senare blev en kvinna överfallen utanför universitetet av tre män som misshandlade henne och knuffade henne till marken. Där tryckte männen enligt uppgift in tre fingrar i kvinnans mun medans de sa hotfulla sexuella kommentarer. En av männen, Taleb Moafagh, 22 greps när han försökte fly till Tyskland via en färja i södra Sverige. Hans nationalitet är dock inte släppt.

Enligt Daily Mail säger polisen i den lilla staden med bara 45 000 invånare att de aldrig har varit med om något liknande. Stephen Jerand, länspolismästaren i regionen, erkänner att polisen kämpar med att hinna med våldsvågen. Han ska även ha sagt att anledningen till att de i måndags kallade till presskonferens och uttryckte den kontroversiella uppmaningen om att kvinnor inte bör gå ut på natten var för att utvecklingen accelererar.

För de som bor i Östersund råder det enligt Daily Mail inga tvivel om var man finner förövarna som nu tvingat bort den inhemska befolkningen från gatorna. 10 kilometer utanför Östersund finns sedan en tid tillbaka ett asylboende med platser för 900 personer. De flesta kommer från Afghanistan, Syrien och Irak. Polisen har inte i sina rapporter avslöjat förövarnas nationalitet men medger att vittnesuppgifter vittnar om att det är av utländsk härkomst.

Stephen Jernad säger vidare till Daily Mail att:

— Vi har haft problem med invandringen. Det slår mot våra resurser. Vi måste ofta åka ut till asylboenden. Vi ser att våldet mot kvinnor och barn ökar i anslutning till de här boendena men vi har inte resurser till att att hinna med.

Flera av de unga kvinnor som Daily Mail har varit i kontakt med uttrycker en oro över situationen. Man säger även att man redan innan polisen gick ut med sin varning kände obehag över att gå ute på kvällarna. Kvinnornas nya rutiner är att ständigt ha telefonkontakt med familj och att röra sig i grupper på stan.

Källa:
Two 10-year-old schoolgirls molested and a woman’s trousers ripped off: Inside the sleepy Swedish town rocked by EIGHT sex attacks in three weeks by migrant men


  • Publicerad:
    2016-03-12 23:35