MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Natten mot idag nattvandrade aktivister från Motståndsrörelsens fjärde näste i Östersund efter den senaste tidens överfall och trakasserier mot kvinnor i staden.

nattvandring östersund gruppfoto

Natten mellan lördag och söndag begav sig en grupp på strax under tio aktivister från Nordiska motståndsrörelsens fjärde näste ut på Östersunds gator för att nattvandra. Nattvandringen skedde efter att överfall och sexuella trakasserier blivit ett sådant stort problem i staden att polisen uppmanat stadens kvinnor att inte vistas utomhus nattetid.

Polisens uppmaning väckte stor uppmärksamhet inte bara i Sverige utan blev även omskrivet av Daily Mail, världens största engelskspråkiga nyhetshemsida, som beskrev staden som en ”no-go zone” och intervjuade flera kvinnor som inte längre vågar gå ut på kvällarna. Daily Mail var också tydliga med att det är invandrare som ligger bakom otryggheten i Östersund, vilket svensk polis har svårt att kommunicera ut då det skulle väcka ett ramaskri i Sveriges politiskt korrekta medier som är mer måna om massinvandringen än svenska kvinnors säkerhet.

nattvandring östersund 2

Motståndsrörelsens aktivister delade upp sig i två grupper och patrullerade i centrala Östersund från och med klockan 22. I början var det väldigt lugnt, men efter klockan tolv eller ett då folk skulle bege sig hem från krogen var det en del fylla. Aktivisterna hjälpte här en kraftigt berusad man in i en taxi efter att mannen ramlat ihop och slagit huvudet i marken.

Vid ett tillfälle såg aktivisterna ett invandrargäng på runt fyra personer som verkade antasta några svenska kvinnor. Två andra svenska män som verkade vara ute i samma ärende som aktivisterna stod och pratade upprört med invandrarna och när bråk var på väg att uppstå anslöt sig Motståndsrörelsens aktivister. Det visade sig dock att kvinnorna var civilpoliser och kvinnorna ställde sig i ring runt invandrarna och sa åt de förvånade svenskarna att backa undan samtidigt som de meddelade att de var poliser.

Därefter anlände två målade polisbilar till platsen, men istället för att gripa invandrarna uppmanade polisen dessa att bara avlägsna sig från platsen.

nattvandring östersund

Rent allmänt var det både mycket uniformerade poliser och civilklädda poliser ute på stan under natten. Vid ett tillfälle noterade en polispatrull Motståndsrörelsens nattvandrare och frågade vad dessa gjorde. Aktivisterna svarade att de var ute på stan för att kolla läget och se till så att svenska kvinnor inte angrips av invandrargäng. Polisen på plats svarade då att det var bra.

Förutom Motståndsrörelsen var det många andra nattvandrare ute på stan och kvällen verkar ha varit förhållandevis lugn även om ett överfall ska ha skett.

gruppfoto nattvandring östersund

Bor du i närheten av Östersund och vill hjälpa till nästa gång? Skicka in en medlemsansökan eller kontakta Ingemar Westerbringingemar.westerbring@nordfront.se


  • Publicerad:
    2016-03-13 15:35