INRIKES. Polisen i Malmö förstärker nu sin bevakning vid Migrationsverkets lokaler. Flera asylsökare har klättrat över stängslet och avvikit.

Migrationsverket i Malmö har problem med att asylsökare avviker från platsen. Under lördagen klättrade personer över stängslet och flydde. I och med detta undvek de att bli registrerade.

Gränskontrollerna som trädde i kraft i torsdags är till för att förhindra att personer använder Sverige som ett transitland för att resa vidare till andra länder så som Norge och Finland.

Sedan kontrollerna infördes har omkring 150 flyktingar undvikit registrering genom att klättra över Migrationsverkets stängsel eller gömt sig på Öresundstågens toaletter.

Polisen i Malmö har nu begärt in förstärkning för att få bättre ordning vid Migrationsverket. Men en av poliserna på platsen tycker ändå att det är för få poliser och för mycket folk.

— Vi har placerat ut patruller där det är lätt att hoppa över staketet, men området är stort och svårbevakat. Det är mycket folk och för få poliser, säger en polis på plats.

Källa:
Polisen förstärker bevakning i Malmö


  • Publicerad:
    2015-11-15 17:25