SVERIGE. Under torsdagen meddelade Sveriges migrationsminister, Morgan Johansson, att gränskontrollerna kommer att förlängas med ytterligare 30 dagar. Han sa också att kontrollerna kommer att behållas så länge som det är ”nödvändigt”.

Under onsdagen mötte migrationsministern Morgan Johansson sin nordiska kollegor för ett extrainsatt ministermöte om massinvandringen som råder idag.

— Vi har informerat varandra om situationen i våra länder. Det ser lugnare ut än det gjorde under hösten. Samtidigt är vi oroliga över situationen i Europa, säger Johansson efter mötet.

Under torsdagen meddelade Johansson att beslut har fattats om att förlänga gränskontrollerna i landet med 30 dagar. Vidare sa han att kontrollerna kan komma att förlängas ytterligare så länge som det är ”nödvändigt”.

— Risken är att om vi inte längre har det är det i dag flera hundra tusen oregistrerade i Tyskland, 90 000 som kom bara i januari. Då är risken ganska stor att de börjar röra sig norrut. Vi behöver det under en tid framöver tills att vi känner oss säkra på att det är mer stabilt på kontinenten, säger Johansson.

Källa:
Gränskontrollerna förlängs 30 dagar


  • Publicerad:
    2016-03-03 11:45