NORDEN. Under förra veckan stoppades två taxichaufförer som försökte smuggla in främlingar till Sverige. De är nu misstänkta för brott.

Öresundsbron

I fredags förmiddag stoppades en hyrbil på Lernacken, där Öresundsbrons östra landfäste finns. Förutom föraren fanns även ytterligare fyra personer i bilen som hade för avsikt att söka asyl i Sverige. Föraren är nu misstänkt för människosmuggling, men även olovligt brukande då han inte lämnat tillbaka hyrbilen i tid. Han ska även vara misstänkt för urkundsförfalskning och häleri.

Redan dagen efter stoppades en dansk taxichaufför av polis i gränskontrollen, även han med främlingar i bilen. De saknade ID-handlingar och chauffören är nu misstänkt för människosmuggling.

Sedan regeringen införde gränskontroller mot Danmark har den illegala invandringen minskat dramatiskt och siffran har sedan dess legat kring 600-700 personer i veckan.

Gränskontrollerna har dock en tidsbegränsning och den fjärde juli upphör kontrollerna under två veckor. Om regeringen bestämmer sig för att återuppta kontrollerna kan detta ske tidigast 18 juli.

Källa:
Dansk taxichaufför misstänkt för människosmuggling


  • Publicerad:
    2016-04-12 22:20