SVERIGE. Ett bostadsområde i mångkulturella Malmö har blivit avspärrad av polisen, detta efter att en misstänkt bomb ska ha hittats på en container utanför en bostad.

Det var strax efter klockan sju under måndagsmorgonen som polisen fick in ett larm om att misstänkt föremål hittats vid en soptunna utanför en bostad i Malmö. Polis kom till platsen som sedan spärrade av området då föremålet kunde vara en misstänkt bomb.

— Det är en privatperson som har sett ett föremål som kan vara en bomb på en soptunna. Vi har sett föremålet och agerar enligt praxis och bedömer att det är skarpt läge. Vi har varit i kontakt med folk som bor runtomkring så att de håller sig borta, säger Stephan Söderholm vid polisen i Region Syd.

Ett antal patruller, räddningstjänst och ambulans finns nu på platsen. Enligt uppgifter finns också polisens specialinsatsfordon ”sandcat” på plats och vid niotiden hade även polisens bombgrupp och en specialbombvagn anlänt till platsen.

— Bombgruppen kommer att lasta in föremålet i specialvagnen, men först måste de boende i närliggande hus antingen avlägsna sig från platsen eller gå ner i sina källare, säger Söderholm.

Den misstänkta bomben ska sedan föras till en särskild plats och undersökas, desarmeras eller sprängas.

Källa:
Misstänkt bomb hittad vid bostad i Malmö


  • Publicerad:
    2016-01-18 09:25