INRIKES. Kristdemokraternas partiledare talade igår på en manifestation anordnad av Sionistiska Federationen. Trots att Sionistiska Federationen ingår i en paraplyorganisation som stöder illegala judiska bosättningar på palestinsk mark hävdar partiledaren att hon höll talet för att ”stå upp för mänskliga fri- och rättigheter”.

ebba-busch

Igår hölls en pro-israelisk manifestation i Stockholm på Raoul Wallenbergs torg där ett hundratal människor ska ha deltagit. Den organisation som höll i arrangemanget var Sionistiska Federationen (SF). Eftersom SF ingår i World Zionist Organization (WZO), en stor sionistisk paraplyorganisation som bland annat förespråkar illegala judiska bosättningar på palestinska områden, har manifestationen fått kritik.

En av dem som deltog och dessutom höll ett tal var Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor:

— Det är viktigt att lyfta fram den utsatthet som det judiska folket har. Det är inte självklart att alla människor står upp för Israels rätt att existera. Jag tycker att det sker idag här i en oerhört positiv anda, där kärleken får stå långt över det hat som så ofta präglar konflikten i Mellanöstern., menade hon.

Vidare sade sig Busch Thor ”stå upp för mänskliga fri-och rättigheter, och det gäller självklart både palestinier och israeler och judar”. Detta säger hon alltså i samband med en manifestation anordnad av en organisation med tydliga kopplingar till en sionistisk rörelse som i praktiken vill förneka det palestinska folket en egen stat.

Vidare förnekar hon SF:s stöd till illegala bosättningar, trots att SF på sin hemsida öppet kallar sig för en underavdelning till WZO. På deras hemsida står det klart och tydligt att de stöder judiska bosättningar i Palestina och ”har som huvuduppgift att sprida bosättningar på ockuperat område”.

Andra sionister som deltog i manifestationen var liberalernas Birgitta Ohlsson, Israels ambassadör Isaac Bachman och den israeliske partiledaren Yair Lapid.

Källa:
Israel blev ”kärleksbombat” på manifestation


  • Publicerad:
    2016-08-29 19:50