SVERIGE. I partiledardebatten på SVT förklarar Ebba Busch Thor att ”könsroller inte har med genetik att göra utan är skapade av samhället”. Bush Thor jämför även SD och Vänsterpartiet med pest eller kolera.

Ebba Busch Thor visar visar sitt politiska engagemang för Israel.

Ebba Busch Thor, kristen sionist med bakgrund i Livets Ord, visar här sitt politiska engagemang för Israel.

När Kristdemokraterna valde Ebba Busch Thor till partiledare hoppades många på att väljarflykten och kräftgången skulle avta. Men efter hennes senaste uttalanden i partiledardebatten så kan man nog förutsätta att hon inte kommer stävja utvecklingen.

Ebba Busch Thor förklarade bland annat i debatten att hon, precis som radikala feminister, anser att ”könsroller är skapta av samhället inte av genetik”.

— Jag tror att det är en kombination av både historia, hur arbetsmarknaden sett ut bakåt i tiden, delvis förväntningar. Det är en kombination av flera faktorer men inte genetik, sa hon.

Partiledaren fortsatte även debatten med att hävda att behöva välja mellan SD och Vänsterpartiet är som att välja mellan pest eller kolera, men måste hon välja så väljer hon kolera – och det var Vänsterpartiet hon syftade på då.

— Ja käre tid, det är verkligen som att välja mellan pest eller kolera. De kategoriserar in människor i grupper och kollektiv på två väldigt olika sätt, men jag gillar Jonas Sjöstedt och har träffat honom flera gånger så jag väljer Vänsterpartiet, sa sionisten Busch Thor.

Källa:
Förhoppningarna om Ebba Busch Thor grusades direkt


  • Publicerad:
    2015-04-27 23:30