POLITIK. Kristdemokraterna har lagt fram ett nytt förslag om att de vill se en stor satsning på svensk polis. De vill bland annat ha 2000 nya poliser och att beredskapspolisen återinförs. Budgetförslaget innebär en satsning på polisen på nära fyra miljarder kronor.

ebba-busch

Kristdemokraternas partiledare, Ebba Busch Thor.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor, partiets ekonomisk-politisk talesperson Jakob Forssmed och KD:s rättspolitiske talesperson Andreas Carlson skriver idag på DN Debatt att partiet föreslår en kraftig förstärkning av den svenska polisen.

”Trots den ansträngda situationen har regeringen inte insett hur allvarligt läget är för svensk polis”, skriver de i artikeln.

De skriver att de bland annat vill ha 2000 nya poliser, att de vill stärka terrorberedskapen och att de vill att beredskapspolisen återinförs. De vill också se en fördubbling av nationella instatsstyrkan.

När Kristdemokraterna på onsdagen presenterar sitt alternativ till regeringens vårbudget föreslås en satsning på 3,8 miljarder kronor på polisen under de närmaste fyra åren, förklarar de i artikeln.

Källa:
”Fler poliser kan göra nya organisationen effektivare”


  • Publicerad:
    2016-04-27 07:00