Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Ebba Busch Thor: “Bekämpa Islamska staten”

Av Redaktionen, 2015-06-30
redaktionen@nordfront.se

INRIKES. Kristdemokraternas partiledare, sionisten Ebba Busch Thor, vill se hårdare tag mot terror-resor.

Ebba Busch Thor visar visar sitt politiska engagemang för Israel.

Ebba Busch Thor visar visar sitt politiska engagemang för Israel.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor menade under sitt tal i Almedalen att man borde kunna döma svenska medborgare som strider för terrorklassade organisationer utomlands för landsförräderi. Hon menade vidare att Sverige, ifall det efterfrågades av ”den internationella alliansen”, borde bomba Islamska staten.

— För det första. Det krävs ett mer offensivt arbete i kommunerna för att förebygga att människor ansluter sig till terrorceller eller blir IS-krigare. För det andra. Det måste vara möjligt att beslagta pass för personer som misstänks ansluta sig till terrororganisationer utomlands. Fingeravtryck och ansiktsbilder måste kontrolleras vid resor över Schengens yttre gräns till och från Sverige. För det tredje. Det är bra att regeringen nu vill gör det kriminellt att strida för terrororganisationer utomlands. Men jag vill gå längre. Krigar man för IS, eller andra liknande terrororganisationer, så ska man kunna dömas för landsförräderi, sade hon bland annat.

— Jag anser också att om den internationella alliansen så efterfrågar bör vi skicka svenska JAS-plan i kampen mot IS. Det får inte råda några som helst tvivel om var Sverige står i dessa frågor. Kampen mot terrorism och tyranni får aldrig upphöra! Kampen för frihet, öppenhet, demokrati och människovärde ska fortsätta! Både här hemma och utomlands, fortsatte hon.

Busch Thor passade även på att ge en känga till Ryssland och menade samtidigt att en stor majoritet av det svenska folket är rädda för en rysk invasion. Därför uppmanade hon till närmare samarbete och medlemskap i den amerikanska försvarsalliansen Nato:

— Nyligen kom rapporter om att Ryssland har övat på att inta Gotland. Statsministern kommenterade detta med orden ”inte okej”. Det, mina vänner, är vad man kallar ett understatement! Gotlands läge gör att särskilt krut måste läggas här – om ordvitsen ursäktar. Nu är Gotland åter prioriterat och får fasta förband. Vi kristdemokrater pratar inte bara, vi agerar och levererar i försvarsfrågan! Ensam är inte stark. Vi behöver fortsätta att arbeta tillsammans med Nato. Antingen genom ett närmare samarbete eller som medlemmar.

Enligt bland andra den halvjudiske generalen och före detta presidentkandidaten och NATO-chefen i Europa, Wesley Clark, är det USA och dess allierade, där Israel är den störste aktören, som ligger bakom skapandet av terror-organisationen Islamska staten.

Samtidigt har försvarsforskaren Peter Mattsson påpekat att rapporten som uppges påvisa att Ryssland övat på en invasion av Gotland är framställd av den amerikanska tankesmedjan Center for European Policy Analysis (Cepa). Enligt Mattsson är den amerikanska rapporten skapad för att få Sverige att känna att man måste acceptera ett ledarskap från USA.

Källa:
”Döm IS-terrorister för landsförräderi”


  • Publicerad:
    2015-06-30 20:40