Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

IS tar på sig terrordåd vid den iranske hjältemartyren Soleimanis grav

Slog till när tusentals samlats i sydöstra Iran på hjältens martyrdag IS självmordsbomber dödade hundra personer.

Svenskar dödade i islamistiskt terrordåd i Bryssel

Gärningsmannen, som svär trohet till IS, öppnade eld när svenskarna satt i en taxi Ska ha skjutits till döds på ett kafé.

Fem personer begärs häktade för stämpling till terroristbrott

Greps i Säpos gryningsräder i tisdags En av de misstänkta är 15 år.

Muslimer gripna i gryningsräder av Säpo

Misstänks ha planerat hämnddåd efter Paludans koranbränning Säpo: ”Hotet är inte neutraliserat”.

Borås har dörren vidöppen för återvändande IS-terrorister: “Ingen fara!”

TERRORISM. Två kvinnor med barn lämnade för sju år sedan Borås för att ansluta sig till IS i Syrien. De misstänks för krigsförbrytelser. I fredags välkomnades de tillbaka till ”hemlandet ”.

F.d. Säpochef: “Allt IS-folk med svenskt medborgarskap ska hit!”

GLOBAL TERRORISM. En tidigare Säpochef värnar om ”svenska” IS-terrorister. De måste som FN kräver föras till ”hemlandet” – även till priset av terrordåd här. Farliga individer ska ”avradikaliseras”.

Islamister halshögg minst 50 på fotbollsplan

AFRIKA. I landet Mozambique använder en milisgrupp extremt våld mot civilbefolkningen i sina försök att utropa ett kalifat. Ägodelar beslagtas, bostäder bränns, kvinnor kidnappas och män dödas.

Tysk polis arresterar fyra IS-anhängare som planerade att attackera amerikanska trupper i Tyskland

UTRIKES. Fyra IS-anhängare från Tadzjikistan hade planer på att attackera amerikanska trupper baserade i Tyskland.

Fler gripna efter halshuggningarna i Marocko

UTRIKES. Ytterligare fem personer har gripits efter de blodiga halshuggningarna på en norsk och en dansk student i Marocko.

Halshuggen norska spred främlingsvänlig propaganda på sociala medier

UTRIKES. Den norska kvinna som tillsammans med en dansk väninna halshöggs av muslimska män i Marocko har tidigare spridit propaganda mot ”islamofobi” på sociala medier. ”Döm aldrig personer utifrån deras utseende”, var budskapet i en film som hon delade där en vit man framställs som terrorist medan en muslimsk främling är en hjälte.

Somaliska terroråtalas i Norge

MASSINVANDRING. En kvinnlig somalisk medborgare som kom som ”flykting” till Norge 2013 har åtalats för deltagande i, och för ekonomiskt stöd av, terrororganisationen Islamska staten (IS).

Massgravar hittade i tidigare IS-fäste i Syrien

UTRIKES. Dussintals lik har grävts upp i sju massgravar i närheten av Abu Kemal, ett tidigare fäste för IS i östra Syrien.

Polisen i Örebro: ”IS-återvändarna är inte farliga” 

INRIKES. Under de senaste åren har antalet IS-återvändare ökat i Sverige, däribland ett tiotal som återvänt till stadsdelen Vivalla i Örebro. Den lokala polisen hälsar dock att man inte behöver oroa sig då dessa nu anses vara ofarliga.

IS-anhängare skulle utvisas – frisläppt av Säpo

INRIKES. En 30-årig syrian med kopplingar till IS stod åtalad för terrorbrott men friades eftersom Säpo ändå ville få honom utvisad men nu är han istället frisläppt.

Assad fortsätter vinna – anklagas av USA för att dölja massmord

SYRIEN. Qaboun-distriktet i närheten av Damaskus har i dagarna helt tömts på islamister. Samtidigt kommer nu USA ”lägligt” med lösa anklagelser om att Assad ska ha försökt dölja massavrättningar av tusentals fångar.

”Svenskar” döms för terrorbrott i Grekland – vill avtjäna straffen i Sverige

UTRIKES. Två ”svenskar” som tidigare varit bosatta i Göteborgsområdet döms nu till 15 års fängelse vardera för medlemskap i terrororganisation IS samt för innehav av krigsmateriel. De båda männen har begärt att få komma till Sverige och avtjäna sina straff.

IS uppmanar sina anhängare i Frankrike att utföra dåd under presidentvalet

FRANKRIKE. Inför presidentvalet i Frankrike som äger rum under morgondagen har terrorgruppen IS uppmanat sina anhängare att bränna ned vallokaler och att mörda kandidaterna.

Terrormisstänkt flicka från Danmark kommer nu att åtalas

DANMARK. En 15-årig flicka bosatt i Danmark som under hösten 2015 konverterade till Islam och tog kontakt med IS-sympatisörer började tillverka bomber och planerade att utföra terrordåd i början av 2016. Hon hann dock upptäckas och gripas innan hon hunnit få klartecken att utföra dåden och nu kommer hon att åtalas.

“Norsk” islamist dömd till nio års fängelse

NORGE. En av Norges mest profilerade Islamister, Ubaydullah Hussain, har dömts till nio års fängelse för rekrytering till terrorgruppen IS och den 19-åring han rekryterade har dömts till två år och tio månaders fängelse.

Islamska statens andreman har dödats

UTRIKES. Terrororganisationen Islamska statens andreman Ayad al-Jumaili uppges ha dödats i ett flyganfall i västra Irak, enligt uppgifter från irakisk stats-tv.

Hundratals jihadister går lösa i Storbritannien

STORBRITANNIEN. Av de tusentals jihadister som rest från Storbritannien för att ansluta sig till Islamska staten har cirka 400 återvänt, varav bara 54 åtalats. Resten av terrorresenärerna befinner sig alltså för närvarande i frihet på Storbritanniens gator.

Demokratiministern hyllade IS-terrorister i Umeå

FAKE NEWS. Demokratiminister Alice Bah Kuhnke försöker just nu att slussa in IS-terrorister i det svenska samhället. Som exempel på vilken bra idé det är har hon angett Umeå, där kommunen och de återvändande IS-terroristerna ska ha ett väldigt bra samarbete. Men Umeå kommun förnekar nu att några terrorister återvänt till Umeå och demokratiministern anklagas för Fake News. Detta rapporterar Fjällsjö Nyheter.

Dokumentär: Hur USA med allierade stöttat IS

SIONISMEN. Den amerikanska journalisten Ben Swann planerar en dokumentär om hur USA med sina allierade i Mellanöstern har hjälpt till att skapa en salafistisk rörelse i Syrien. Dokumentären är tänkt att finansieras via gräsrotsfinansiering.

Tusentals civila tillåts lämna Aleppo när syriska styrkor avancerar

INBÖRDESKRIGET I SYRIEN. Syriska regeringsstyrkor rycker fram och har nu tagit över nära hälften av den rebelltäta staden Aleppo.

Salafistiska terrornätverk verksamma i Finland

FINLAND. Finska myndigheter är oroade över återvändande IS-terrorister och de hemliga salafistiska nätverk som numera existerar i Finland.

Stor polisräd mot asylboenden i Tyskland

MASSINVANDRINGEN. I ett antal gryningsräder mot asylboenden i Tyskland, där hundratals poliser deltog, kunde tre misstänkta terrorister gripas och ”omfattande material” beslagtas.

IS-ledare gripen i Tyskland – låtsades vara på flykt

EUROPA. En man som uppgav sig vara en så kallad flykting greps av polisen i Tyskland då han misstänks ha planerat ett terrordåd. Man tror att den gripne mannen är en högt uppsatt person inom en terrororganisation.

Terroristen i Frankrike var psykiskt sjuk

MASSINVANDRINGEN. Den Tunisiske man som mördade 84 personer och skadade fler på en strandpromenad i den franska staden Nice var psykiskt sjuk. Det visar dokument som hans släktingar lämnat in till polisen.

Donald Trump: “Det är ett världskrigsscenario”

USA. Under en intervju menar presidentkandidaten Donald Trump att världen är i krig mot islamister och att man måste bekämpa dem.

IS-krigare släpps in i Turkiet för sjukvård

TURKIET. Sårade jihadister från IS transporteras regelbundet över gränsen till Turkiet för vård på turkiska sjukhus. Detta avslöjar Russia Today som samlat in uppgifter från ögonvittnen. Gränsövergångarna säkerhetsställs och genomförs med hjälp av turkiska statstjänstemän.

Trump manar till övervakning av muslimer efter skjutningen i Orlando

USA. Femtio personer uppges ha dött efter att en IS-sympatisör öppnade eld inne på en bögklubb i Orlando. Nu vill den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump se mer övervakning av muslimerna i landet.

FILM: Islamska staten “in action”

VÄRLDEN. Dokumentärproducenten VICE News publicerade för ett par veckor sedan filmmaterial som visar hur det verkligen är att vara en stridande islamist.

Uppgifter: Sju till åtta IS-terrorister befinner sig i Sverige för att genomföra terrordåd!

ISLAM. Irakisk säkerhetstjänst har varnat Säpo för att sju till åtta terrorister från Islamska staten befinner sig i Sverige med avsikten att genomföra terrordåd.

Terroroffer: “Demonisera inte islam”

UTRIKES. En nederländsk medborgare mördades av islamister vid terrorattentatet i Bryssel. Hon ska tidigare ha menat att negativa åsikter om islam hjälper terrorismen.

Sky News: “IS kommer attackera judiska mål”

UTRIKES. Nyhetskanalen Sky News menar att de fått underrättelseinformation om att Islamska staten kommer att attackera judar i Turkiet.

Hotade med Islamska staten på skola i Ronneby

INRIKES. Flera hot har under hösten uttalats mellan elever på en gymnasieskola i Ronneby. Bland annat ska en elev ha sagt att han har vapen hemma och att terrordådet i Frankrike var ”helt rätt”.

Österrike åtalar terrorist från Sverige

ISLAMSKA STATEN. En 17-årig flicka lämnade Östergötland för att göra jihad med Islamska staten. Nu åtalas hon av Österrike för terrorbrott.

Islamska staten försökte etablera sig i Pakistan

JIHAD. Terrororganisationen Islamska staten har försökt att etablera sig i Pakistan. Under veckan har pakistanska polisstyrkor gjort flera gripanden.

Tillfångatagen jihadist: “Turkiet stöder IS i hemlighet”

TURKIET. I turkiska läger där man påstår sig träna upp soldater för “Fria Syriska Armén” tränas egentligen jihadister för Islamska Statens räkning. Detta enligt en tillfångatagen IS-krigare.

Alliansen vill bistå Frankrike med Jas-plan

INRIKES. Under dagen möttes regeringen och Alliansen för att diskutera om de ska bistå Frankrike militärt för att bekämpa Islamska staten.