UTRIKES. Den norska kvinna som tillsammans med en dansk väninna halshöggs av muslimska män i Marocko har tidigare spridit propaganda mot ”islamofobi” på sociala medier. ”Döm aldrig personer utifrån deras utseende”, var budskapet i en film som hon delade där en vit man framställs som terrorist medan en muslimsk främling är en hjälte.


Främlingsvänligt klipp som spritts av Maren Ueland innan hon halshöggs och utsattes för sexövergrepp av IS-anhängare i Marocko.

Maren Ueland blev endast 28 år gammal.

Det var i måndags som Louisa Vesterager Jespersen från Danmark och Maren Ueland från Norge hittades mördade i Atlasbergen i Marocko. De båda nordiska kvinnorna ska ha utsatts för sexuella övergrepp och blivit halshuggna.

I ett brutalt filmklipp som har spritts över Internet ser man hur skäggiga arabiska män skär halsen av kvinnorna medan de proklamerar ”Det är Allahs vilja!” och ”Detta är hämnd för våra bröder i Hajin i Syrien. Detta är era huvuden, Guds fiender!”. De misstänkta gärningsmännen ska ha gripits av marockansk polis och ska även ha svurit trohet till Islamska staten i en video på sociala medier.

Nu har det avslöjats att Ueland tidigare har kampanjat mot så kallad islamofobi och främlingsfientlighet på sociala medier inför sin resa till Marocko.

Det är nyhetssajten Morocco World News som publicerat en skärmdump av norskans numera raderade Facebooksida, där man kan se hur hon delat ett filmklipp där en vit kvinna är misstänksam mot en arab i muslimsk utstyrsel, trots att polisen i slutändan griper en propert klädd nordisk man – medan den arabiske mannen visar sig vara kärleksfull mot sin familj.

”Döm aldrig personer utifrån deras utseende” är budskapet i den främlingsvänliga och antivita propagandafilmen. Många undrar nu ifall Maren Ueland hade klarat sig bättre i Marocko ifall hon praktiserat mer främlingsfientlighet och misstänksamhet mot män i muslimska utstyrslar.

Källa:
Norwegian Girl, Butchered in Morocco, Shared a Pro-Muslim Clip – Reports


  • Publicerad:
    2018-12-23 10:00