UTRIKES. Två nordiska kvinnor, en från Norge och en från Danmark, har hittats brutalt mördade i Atlasbergen. Morden tros vara sexuellt motiverade.

De två kvinnorna Louisa Vesterager Jespersen från Norge och Maren Ueland från Danmark hittades i måndags mördade i Atlasbergen i Marocko. De upptäcktes inne i och utanför det gemensamma tältet där den ena hade halshuggits och den andra hade ett allvarligt sår på halsen.

När polisen undersökte brottsplatsen lade de märke till att kvinnornas tillhörigheter fanns kvar och därför har de uteslutit stöld som ett motiv till morden. Istället tros morden vara sexuellt motiverade.

De misstänkta satte upp läger 600 meter från Louisa och Maren och efter att de hade begått morden flydde de och lämnade kvar sitt tält stående. I tältet hittades ett ID-kort från en av de anhållna. De misstänkta blev också filmade av en övervakningskamera då de rörde sig mot Louisas och Marens campingplats.

Uppdatering 14:00:

Enligt en artikel publicerad på tidningen The Suns webbsida har en film spridits som visar hur en grupp män skär halsen av en av kvinnorna. Filmen ska enligt tidningen ha bekräftats vara genuin av danska myndigheter.

De män som gripits ska ha svurit trohet till IS enligt en källa till norska tidningen Verldens gang. Enligt åklagarmyndigheten i Rabat har minst en av männen kopplingar till en terroristgrupp.

Källa:
Morocco murders – Predators ‘motivated by rape’ butchered female backpackers after ‘stalking’ them up Atlas mountains
Morocco backpackers beheaded by ISIS fanatics yelling ‘here are the enemy heads of your Gods’ in horrific execution video


  • Publicerad:
    2018-12-20 09:45