ISLAMISTISK TERROR. Ytterligare en marockan döms till döden för de islamistiska terrormorden på två nordiska kvinnor.

Tre av de muslimer som får dödsstraff.

De unga skandinaverna Louisa Vesterager Jespersen, 24 och Maren Ueland, 28, mördades och halshöggs av bestialiska muslimer när kvinnorna vandrade i Marocko i december förra året.

Kvinnorna var studenter på ett utbildningsprogram i norska Telemark som har friluftsliv som huvudämne.

När de mördades var de, trots att de hade varnats för det, på väg att bege sig till bergstoppen Toubkal, Nordafrikas högsta punkt.

Det var en terrorgrupp som hade svurit trohet till den muslimska terrorrörelsen IS som mördade kvinnorna. I flera dagar hade terroristerna rört sig i området i syfte att mörda turister.

Flera gånger försökte de utföra turistmord men hindrats av bland annat lokala guider.

Efter att terroristerna hade givit upp sina mordturnéplaner och bestämt sig för att återvända hem råkade de på de blonda skandinaviska kvinnorna.

Den danska modern vädjade om dödsstraff
Louisa Vesterager Jespersens mor vädjade till marockanska myndigheter att de som var direkt delaktiga i morden ska dömas till döden.

24 män har i olika instanser dömts för morden, från fem till trettio års fängelse, utom de fyra huvudgärningsmännen som döms till döden.

Tre av männen har erkänt att de mördat kvinnorna och att de svurit trohet till terrorrörelsen IS.

De tre dödsdömda männen är araberna Abdessamed Ejjoud (25), Ouaziyad Younes (27) och Rachid Affati (33). Brottsrubriceringen är terrorbrott och mord.

Även en fjärde man har nu på torsdagen i högre instans fått sitt straff skärpt från livstids fängelse till avrättning. Han var tillsammans med de tre huvudgärningsmännen på platsen där morden skedde men var inte närvarande när kvinnorna mördades.

Samtidigt har den högre rättsinstansen bekräftat de tidigare tre dödsdomarna mot ovan angivna marockaner.

Skärmbilder: Youtube.

Källor:
Döms till döden för terrormord på skandinaviska kvinnor
Imlil Murders: Mother of Danish Victim Wants Death Penalty for Main Perpetrators


  • Publicerad:
    2019-10-31 18:15