SVERIGE. Välgörenhetsklubben Bearded Villains besökte under lördagen Brahehus vid Vättern, tre kilometer utanför Gränna. Personer som ska ha uppmärksammat klubben trodde att det var en samling terrorister från IS och tillkallade polis.

Det var när klubben Bearded Villains besökte Brahehus och skulle fotograferas som polisen plötsligt dök upp efter att privatpersoner uppmärksammat klubben och misstog dem för att terrorister från IS, på grund av deras skägg.

— Det kom två poliser och sa att någon ringt in för att de sett IS vifta med en flagga. Men poliserna såg ganska snabbt att så inte var fallet, säger Andreas Fransson, som är med i klubben.

Bearded Villains hade en samling för sin svenska gren eftersom internationella organisationens officiella flagga var på besök i Sverige i helgen.

— Vi är en skäggklubb som finns över hela världen och gör mycket välgörenhetsgrejer och så. Det handlar om skäggiga män som träffas och gör roliga saker tillsammans. Vi gör bra saker för människor som har det svårt, sa Fransson.

Källa:
Skäggklubb misstogs för IS – polis ryckte ut


  • Publicerad:
    2015-10-12 13:15