Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Bara i Sverige: Muslimska terrorister får förtur i bostadskön

Av Redaktionen, 2015-05-20
redaktionen@nordfront.se

ABSURDISTAN. Orkar du inte vänta en halv livstid på att få en lägenhet i Stockholm? Bli terrorist! Då kommer Socialnämnden i Stockholm stad att låta dig gå före i bostadskön.

isis2

Nej, det är inte första april idag och ja, detta har väckt kritik även i Sverige – men Socialnämnden i Stockholm stad har nu verkligen beslutat att ge ”IS-krigare” förtur i bostadskön som ett sätt för att motverka ”våldsbejakande extremism”.

Sedan tidigare är det känt att Sverige har mest medborgare i västvärlden per capita som reser till Mellanöstern och krigar för Islamiska staten. Stefan Löfven och Sveriges regering har tidigare talat om att kriminalisera de islamistiska krigsresorna med ”hårda straff” när krigsresenärerna återvänder till Sverige, men regeringen ville inte ta ifrån de militanta muslimerna som krigar för ett samhälle med sharialagar deras svenska medborgarskap.

De nya reglerna i Stockholm stad kommer förutom att ge IS-krigare i  Stockholm hjälp med bostäder också hjälpa dessa brottslingar med försörjning och arbete.

Till och med Folkpartiet, som agerar opposition i Stockholms stad, är kritiska till detta beslut som den ”rödgrönrosa” majoriteten i socialnämnden ligger bakom.

— Jag tycker att den är extremt naiv och det saknas helt en insikt att det här är människor som enligt svensk lag är grova brottslingar. De har begått folkmord, och det är en av de svåraste brott man kan begå. De ska åtalas och sättas i fängelse, säger Lotta Edholm (FP), oppositionsborgarråd i Stockholms stad till Metro och fortsätter sedan:

— Strategin innehåller väldigt mycket flum och oppositionen [sic?] menar säkert väl. Men betyder den här strategin någonting så måste de mena att de här IS-krigarna ska få en social förtur. Det är så dumt.

Erik Slottner, Gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholms stadshus, håller med och menar att det här i praktiken öppnar upp en gräddfil för kriminella.

— Det talas bara om jobb och bostad men ingenting om hur man ska avradikalisera människorna. Det är väldigt konstigt, säger han.

Socialborgarrådet Ewa Larsson (MP), som ligger bakom förslaget, slår dock ifrån sig kritiken och hävdar att alla har rätt till ett arbete.

— Vi jobbar endast med det sociala och då är det viktigt att samarbeta med jobbtorg, för att alla människor har rätt till ett arbete, säger hon.

IS, Islamska staten, är en islamistisk rörelse som med hjälp av krig och terror strävar efter att upprätta ett världsomfattande kalifat styrt av sharialagar. Rörelsen är ökänd för att bland annat filma när de halshugger journalister. IS förstör också antika statyer och andra föremål av historiskt värde och har även sagt att icke-muslimska kvinnor får hållas som sexslavar och säljas som vanliga ägodelar.

Förutom islamister gäller den nya strategin mot ”våldsbejakande extremism” också för den ”autonoma miljön” (vänsterextremister) och ”vit makt-miljön” (nationella). Åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp” likställs också med ”våldsbejakande extremism”, som annars till exempel syftar på islamistiska terrorister som mördar och våldtar samt sådana som fysiskt attackerar demonstrationer och meningsmotståndare:

Våldsbejakande extremism är ett samlingsbegrepp för rörelser, ideologier eller miljöer som inte accepterar en demokratisk samhällsordning och som främjar våld för att uppnå ett ideologiskt mål. Det kan t.ex. röra sig om att med våld hindra andras demonstrations och åsiktsfrihet, hot och våld mot meningsmotståndare eller hets mot folkgrupp.

Även om borgerliga politiker nu uttalar sig kritiskt så har Örebro kommun, som styrs av en koalition bestående av Socialdemokraterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet, tidigare varit inne på samma linje. C-politikern Rasmus Persson i Örebro ville till exempel ge IS-terrorister terapi och jobb.

Källor:
Starka reaktioner mot Stockholms satsning mot extremister
Folkpartiet: Stockholms stad vill ge IS-krigare förtur i bostadskön


  • Publicerad:
    2015-05-20 14:20