INRIKES. Sveriges statsminister känner stora sympatier för den enorma flyktingströmmen till Europa. Nu uppmanar han alla att hjälpa till i den pågående krisen.

Socialdemokraternas kappvändare Stefan Löfvén.

Socialdemokraternas Stefan Löfvén.

Under morgondagen kommer Stefan Löfvén att hålla ett tal på Medborgarplatsen i Stockholm. I sitt tal kommer han att uppvisa en stor sympati för främlingarna som anländer till Europa.

”Den flyktingkris som vi nu alla kan följa i tv, radio och tidningar berör mig djupt men den medmänsklighet och solidaritet som människor i Sverige och runt om i Europa nu ger uttryck för i insamlingar, frivilligarbete och manifestationer ger hopp”, skriver han i ett meddelande.

Vidare ska han uppmana fler att hjälpa till i det pågående folkmordet på Europas vita folk.

”Det är nu dags att alla EU-länder tar sitt ansvar för de människor som flytt undan krigets fasor”, skriver han.

Talet kommer att hållas i samband med en manifestation för mottagande av så kallade asylsökande som hålls av bland andra det extremistiska Grön Ungdom. Förutom Löfvén kommer representanter från Rädda barnen och Röda Korset att hålla tal.

Stefan Löfvén har under den senaste tiden fått stor kritik på grund av att han inte anses ha kommenterat den pågående massinvandringskrisen tillräckligt, något som troligtvis är förklaringen till morgondagens utspel.

”Ja det är minst sagt förvånande. Nu behövs statsmannaskap och ledarskap”, har en talesperson för Moderaterna sagt om Löfvéns saknade inblandning i veckans migrationsfrågor.

Källa:
Löfven vill att fler ställer upp


  • Publicerad:
    2015-09-05 17:50