NÄTHAT. Att kritisera massinvandringen är inte lätt. Enligt Bonnier-pressen och annan media är även ljumma kommentarer detsamma som ”hatiska åsikter” och hatstorm”.

På måndagen gratulerades Måns Zelmerlöv av statsminister Stefan Löfvén för att ha vunnit Eurovision. Löfvén skrev på sin Facebooksida:

”Grattis Måns! Ett fantastiskt framträdande. Nu är du hela Sveriges hjälte! Nästa år välkomnar vi hela Europa hem till oss. Fira ordentligt nu så ringer jag och grattar på måndag.”

Men flera har reagerat på Löfvéns ordval om att välkomna hela Europa till Sverige och menar att detta redan är gjort. Den judiskt ägda tidningen Expressen gör en stor sak av massinvandringskritiken i artikeln Hatstorm mot Löfvén efter Månshyllningen.

”Statsminister Stefan Löfven gratulerade Måns Zelmerlöw till segern på sin Facebooksida. Då fylldes kommentarsfältet med hatiska och främlingsfientliga kommentarer”, skriver Expressen.

Nedan är de tre kommentarerna som enligt Expressen utgör en ”hatstorm” och fyllt upp Stefan Löfvéns kommentarsfält på Facebook:

”Hela Europa också? Räcker det inte med att vi välkomnat hela Mellanöstern och halva Afrika?”

”Tycker du ska ringa till Rumänien i stället och be dem plocka hem sina tiggande medborgare.”

”Vi har redan välkomnat hela Europa till Sverige. De sitter utanför Coop.”

Källa:
Hatstorm mot Löfvén efter Månshyllningen


  • Publicerad:
    2015-05-26 09:20