Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Annika Strandhäll (S) gråter ut: “Jag kan önska folk en trevlig helg och få 40 hatkommentarer”

SOCIALA MEDIER. Annie Lööf (C) och Annika Strandhäll (S) är två av de mest illa omtyckta politikerna på Twitter. Efter kritikerstormen mot Lööfs hycklande Drottninggataninlägg talar Strandhäll ut om den folkliga vrede som hon beskriver som ”hat”.

Jimmy Durmaz, rasism och påverkansoperationer

FAKE NEWS. När lögnen bakom de senaste dagarnas mediestorm om hatet som skulle ha riktats mot fotbollsspelaren Jimmy Durmaz slutligen brast så blev systemmediernas lösning den vanliga, skyll allt på rasister, trollfabriker och Putin.

Maniska kulturmarxister dammsuger internet efter “näthat”

CENSUR. Det yttrandefrihetsfientliga nätverket Näthatsgranskaren ägnar sig åt att maniskt förfölja människor på internet. Nu hyllas de av både SVT och polisen.

IT-jätte ska bekämpa “näthat” med nytt verktyg

IT. Det välkända varumärket Googles moderbolag, Alphabet, har utvecklat ett nytt verktyg som ska användas för att bekämpa så kallat näth

Åhléns backar – tar bort kontroversiell Luciabild efter massiv kritikstorm

KULTURMARXISM. Den kontroversiella Luciabild som Åhléns publicerade under förra veckan har plockats ned. Detta bekräftar företaget i ett inlägg på deras Facebook med motiveringen att bilden sprids ”i forum med värderingar som Åhléns inte står bakom”.

Tysk polis genomförde koordinerade razzior mot “näthatare”

TYSKLAND. Under onsdagsmorgonen slog tysk polis till mot 60 olika adresser runt om i landet. Målet var personer som uttryckt ”högerextrema” åsikter på nätet.

Uppsala-politikern Alexander Bengtsson (M) död

UPPSALA. En person som påträffats död i en bil antas vara Alexander Bengtsson, en homosexuell och färgad lokalpolitiker från Uppsala som provocerat svenskar genom att förespråka fri invandring.

Förslag utarbetat för att stoppa fri åsiktsbildning på Internet

INRIKES. Det har länge diskuterats huruvida en ny lagstiftning krävs för att stoppa så kallat näthat. Idag lämnar en utredare över sitt förslag till Justitieministern.

Ett 100-tal hot mot politiker som försvarar Grönkullaskolan där en flicka våldtogs

ALVESTA. Moderaten Thomas Johnsson har mottagit många hot sedan han försvarade Grönkullaskolan och förnekade att det begåtts en våldtäkt där. Uppdaterad med film.

Polisen i Berlin bekämpar tankebrott – beslagtar datorer och telefoner

TYSKLAND. Under förra veckan slog den tyska polisen till mot så kallade näthatare i Berlin. Både datorer och mobiltelefoner beslagtogs som bevis men inga uppgifter har indikerat att någon gripits.

Nordic Wear dödshotade av homolobbyn – tog ner bild

NÄTHAT. Nordic Wear tog efter att dödshot riktats mot personerna bakom företaget ner bilden som provocerade homolobbyn.

Expressen: “Hatstorm” när Stefan Löfvén kritiseras för massinvandring

NÄTHAT. Att kritisera massinvandringen är inte lätt. Enligt Bonnier-pressen och annan media är även ljumma kommentarer detsamma som ”hatiska åsikter” och hatstorm”.

Vänsterns näthat slog helt fel – familj får miljontals i stöd efter hot på sociala medier

USA. En crowdfundingsida ville stödja en familj som tvingats stänga sitt företag på grund av vänsterpöbelns hatkampanj på sociala medier. De 25 000 dollar som skulle lindra den ekonomiska förlust som familjen drabbats av på grund av hoten har ökat lavinartat och är i skrivande stund uppe i 842 187 dollar.

Pascalidou: “Jag har inte velat verka självömkande”

SVERIGE. Nyligen tog Pascalidou farväl av Ring P1. Nu är hon tillbaka och talar ut om ”hatet”.