UNDERSÖKNING En förkrossande majoritet valde att inte titta på Eurovision Song Contest.

En förkrossande majoritet på 79 procent var inte intresserade av jippot Eurovision Song contest.

10,5 procent skulle, enligt omröstningen titta på det, antingen för att andra medlemmar i familjen tittade eller för att följa de anti-Israeliska protesterna som omgärdat evenemanget.

Såhär såg Veckans fråga ut:

Försnacket inför Eurovision Song Contest som hålls i Malmö har framförallt handlat om de massiva anti-israeliska demonstrationerna som kommer hållas, deltagare som hotat att inte dyka upp samt bojkotter från en stor mängd artister och andra som vanligtvis medverkar till arrangemanget.

En sak som däremot knappt nämns i Sveriges judiskt ägda media är hyckleriet från arrangören Europeiska radio- och TV-unionen, EBU, (i vilken SVT och SR ingår) om Israel. EBU har nekat Ryssland att delta på grund av kriget i Ukraina men vägrar att stoppa Israel trots det brutala folkmord som Israel just nu genomför mot det palestinska folket. Istället har EBU valt att förbjuda den palestinska fanan vid Eurovision.

Trots kontroverserna inför det hela kommer Eurovision Song Contest gå av stapeln och bli ett av de största hbtqp-arrangemangen under året. Kommer du själv titta på Eurovision? Diskutera gärna i Nordfronts fristående chattgrupp på Telegram.

Kommer du titta på Eurovision Song Contest?

  • Nej, jag är inte gay (58,08%, 1082 röster)
  • Nej, jag gillar inte musiken (21,26%, 396 röster)
  • Ja, jag är gay (8,16%, 152 röster)
  • Ja, men bara för att följa protesterna mot Israel (7,46%, 139 röster)
  • Ja, men bara för att jag blir ”tvingad” till det av familjen/närstående (3,11%, 58 röster)
  • Jag vet inte (1,93%, 36 röster)
  • Totalt 1863 röster.

Frågan avslutades 2024-05-12. Det går inte längre att rösta.