MALMÖ Uppskattningsvis kommer 30 000 personer att demonstrera mot Israels deltagande i Eurovision i Malmö. Samtidigt väntas projudiska grupper motdemonstrera.

Klockan 16 inleddes den första demonstrationen mot Israels deltagande i Eurovision. Enligt Aftonbladet som är på plats i Malmö förväntas uppemot 30 000 personer delta i protesterna. På bilder från eventet ser det som som att det uteslutande rör sig om rasfrämlingar och vänstermänniskor.

Som Nordfront tidigare rapporterat kommer ytterligare en demonstration att hållas på lördag, när själva slutfinalen hålls. Insatsstyrkor från flera nordiska länder samt prickskyttar på taken ska beskydda judar under hela tävlingen.

Nyligen inleddes också en pro-israelisk motdemonstration, som trots sitt blygsamma antal fått betydligt mer uppmärksamhet av Aftonbladet. Gruppen viftar både med israeliska och svenska flaggor och spelar det kontroversiella israeliska bidraget till tävlingen av juden Eden Golan.

En nederländsk nyhetssajt har bland de propalestinska demonstranterna lyckats fånga den ökända antisemiten Greta Thunberg på bild iklädd palestinasjal.

Nordfront följer utvecklingen.