Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Annika Strandhäll (S) gråter ut: “Jag kan önska folk en trevlig helg och få 40 hatkommentarer”

Av Redaktionen, 2019-04-09
redaktionen@nordfront.se

SOCIALA MEDIER. Annie Lööf (C) och Annika Strandhäll (S) är två av de mest illa omtyckta politikerna på Twitter. Efter kritikerstormen mot Lööfs hycklande Drottninggataninlägg talar Strandhäll ut om den folkliga vrede hon beskriver som ”hat”.

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S). Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.

Det var när centerledaren Annie Lööf ville minnas offren för Rakhmat Akilovs offer efter hans terrordåd på Drottninggatan 2017 som en massiv kritik riktades mot henne på Twitter. Många menade att hon själv genom att driva på massinvandringen är medskyldig till att flera svenskar dog av rasfrämlingens händer.

En annan politiker som ofta får stark kritik på sociala medier är regeringens socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S), som nu med tanke på kritiken mot Lööf talar ut i Aftonbladet.

— Det är helt självklart att hon som partiledare uppmärksammar den här årsdagen. Att hela kommentarsfältet då dränks av personangrepp är fruktansvärt, säger ministern till Aftonbladet.

Strandhäll menar att hon själv knappt kan skriva något på Twitter längre utan att mötas av ”hat”.

— Det spelar ingen roll vad man skriver om. Jag kan önska folk en trevlig helg och få 40 kommentarer som är under all kritik.

Hon menar också att det har eskalerat och blivit värre med åren.

— Jag märker att det bara blir mer och mer, både på Facebook och Twitter. Det kan handla om sexuella påhopp, hur dum i huvudet man är eller hur ful man är.

Hon tror också att det är en ”könsmaktsordning” som ligger bakom att hon har svårt att använda Twitter.

— Jag skulle vilja säga att där finns det en traditionell könsstrukturfråga i bakgrunden. Det går liksom inte att komma ifrån det, att en kvinna är mer provocerande när hon tar det utrymmet.

Det har flera gånger varit nära att socialförsäkringsministern helt och hållet lämnat sociala medier.

— Emellanåt har jag funderat på om det är värt att vara kvar. Men samtidigt är det precis vad en del av de här människorna vill. De vill tystna starka röster som de tycker illa om, säger hon.

Annie Lööf vill dock inte prata om Twitterkritiken mot hennes inlägg när Aftonbladet kontaktar henne.

Källa:
Ministern stöttar Centerledaren efter hatstormen


  • Publicerad:
    2019-04-09 09:30