ÅSIKTSFÖRTRYCK. Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) hånas på Twitter efter att hon hyllat Trolljägarna för att de fått Google att ta bort både Granskning Sverige och Feministinspektionen från Youtube.

Klicka för större bild.

Som Nordfront rapporterade igår medverkade trolljägaren Frida Boisen till att Google fick Youtube att plocka bort medborgarkanalen Feministinspektionen. Orsaken var att kanalen publicerat ett reportage där Fabian Fjälling på Granskning Sverige presenterar skandalösa avslöjanden om juden Robert Aschberg.

Efter att journalisten Boisen triumferande tagit åt sig äran för Googles åsiktscensur har hon fått motta massiv kritik från vanliga svenskar, som jämför hennes kamp mot yttrandefriheten med Tjekan, Stasi, Kina och Nordkorea.

”Vad duktig du är, verkligen duktig! Stasi hade varit stolta, kolla om du kan få nån praktikplats i Nordkorea innan du växer fast på åsiktskorridorens mittlinje”, skriver till exempel Jens Kittel. ”Duktig åsiktspolis”, anser Arvid Falk.

En av de få som ger Boisen sitt helhjärtade stöd är socialförsäkringsminister och socialdemokraten Annika Strandhäll. ”Bra där!” utbrister hon om Trolljägarnas åsiktscensur. Något som absolut inte uppskattas av de svenska läsarna.

Nedan är några utdrag ur den flod av hån och bestörtning som uttrycks mot ministern:

 Vidrigt. Ni klankar ner på meningsmotståndare genom att beröva dem deras yttrandefrihet. Inget att vara stolt över. Tvärtom. Skämmes!

Små steg mot ett diktaturhelvete.

Hur kommer det sig att en minister tycker det är ok att medborgare tystas?

Att ni inte skäms. För att citera er stora ledare: ”Diktaturens kreatur”, en beskrivning som passar alldeles utmärkt in på er själva. Man kan alltid känna igen hatets asgamar på att de inte respekterar yttrandefriheten.

Varför tycker du det är bra att granskande journalistik censureras? Det är nog Sverige som behöver pengar för att demokratiseras, inte Östeuropa. Pinsamt Annika.

Med tanke på Strandhälls valspråk på sin Twittersida ”Vi bygger ett starkare samhälle” undrar nog många medborgare idag om det är ett samhälle med starkare censur eller en starkare åsiktskorridor som åsyftas.

Källa:
Annika Strandhäll på Twitter


  • Publicerad:
    2019-03-19 08:00