LÖGNMEDIA. Fabian Fjälling har publicerat ett inspelat samtal på Facebook med ”trolljägaren” Frida Boisen, som kallar det för rasism och hat att ställa kritiska frågor till journalister, men tycker att det är okej att Trolljägarna söker upp och hänger ut privatpersoner. 

Frida Boisen från Trolljägarna (skärmdump Youtube). Klicka på bilden för att höra det inspelade samtalet mellan Fjälling och Boisen.

Som Nordfront tidigare rapporterat håller TV3 på att producera en ny säsong av serien Trolljägarna, där den judiske miljardären och mediemannen Robert Aschberg och journalisten Frida Boisen uppsöker utpekade ”troll” – vilket inkluderade alltifrån stalkers till politiska dissidenter – för att konfrontera dem i sina hem.

Medborgarjournalisten Fabian Fjälling från bland annat Granskning Sverige (GS) berättade i ett Facebokinlägg hur han fått ett samtal från Boisen. Under falsk identitet låtsades hon vara intresserad av Fjällings alternativa teorier om terrorattackerna i New York den 11 september 2001, för att få inspelade uttalanden av honom till sitt program.

Fjälling har nu publicerat ett över en timme långt telefonsamtal mellan honom och Boisen, där hon gång på gång frågar honom om vad han vill uppnå med att uppmana hundratals människor att ringa till DN och ställa frågor om varför de inte skriver om att en utredning har inletts om hur byggnaderna kollapsade vid 9/11.

Boisen menar i samtalet att det är fel när privatpersoner ringer under anonym identitet till journalister och ställer frågor, och påstår att journalisterna ”mår dåligt” av detta. Fjälling frågar då om det inte är lika fel när Boisen själv ringer under falsk identitet, och om hon inte tror att folk mår dåligt när Trolljägarna söker upp folk i deras hem och anklagar dem för hat.

I samtalet tar Fjälling upp ett exempel på en person som hängdes ut som ”troll” av Trolljägarna, och som senare begick självmord på grund av detta.

Boisen menar också att Fjälling begår ett brott när han lägger upp inlägg på nätet där han avslöjar medias lögner. Hennes argument är att dessa inlägg sedan driver människor att uttrycka hatiska kommentarer, och därmed är han ansvarig för hatet. Fjälling frågar då:

— Så du menar att om en journalist avslöjar en diktator i världen och slängs i fängelse för det, då ska den journalisten skylla sig själv, för om han inte hade publicerat, då hade han inte hamnat i fängelse?

Fabian Fjälling frågar varför Boisen och mainstreammedia inte gör program om de stora problemen i samhället istället för att jaga folk som skriver på internet:

— När ska du gå hem till folk som begår gruppvåldtäkter och fråga hur de tänker? Kommer du att göra något program om det?

Boisen svarar att just nu är det viktigast att göra program om människor som hatar på nätet.

Boisen anklagar också Fjälling för att han har spridit ”rasistiska uttalanden”. När han undrar vad hon syftar på då svarar hon: ”Du skriver ju till exempel om etniska svenskar”. På frågan om vad det är för rasistiskt i att tala om att det finns etniska svenskar får Fjälling inget svar.

Fjälling poängterar gång på gång under samtalet att hans arbete går ut på att få journalister och medier att publicera sanningen – om 9/11, om HBTQ-rörelsen, om invandringen osv. – och att exempelvis Youtube och Facebook måste sluta censurera medborgares inlägg.

Journalisten Boisen blir helt ställd när Fjälling ställer följande frågor till henne:

— Hur många nationalister har ni i era redaktioner? Hur många av journalisterna engagerade av Bonniers funderar över etnisk identitet och judefrågan? […] Om du lyckas hitta en enda journalist som har publicerat någonting om svensk etnisk identitet kontra judefrågan så ska du få 10 000 kronor av mig.

— Menar du alltså att svenska politiska journalister har någon slags agenda med det de skriver? undrar Boisen upprört, och får svaret av Fjälling att det menar han absolut.

När Boisen inte lyckas lura Fjälling att gå i fällan och säga något ”olagligt” som hon skulle kunna använda i programmet, säger hon överslätande:

— Jag håller inte med dig, men jag tycker det är okej att man tycker olika.

Källa:
Fabian Fjälling på Facebook


  • Publicerad:
    2019-01-20 11:00